Heidelberg обяви оперативна загуба от 57 милиона евро за първата половина на годината

1538

Компанията заяви, че е уверена, че ще постигне своята цел за „определено позитивни“, преди облагането с данъци, резултати за финансовата 2012/2013, въпреки оперативната загуба от 57 милиона евро през първите шест месеца.

Говорителят на Heidelberg Thomas Fichtl е отказал да уточни какво има предвид компанията под „определено позитивен резултат“. Въпреки това, производителят е изправен пред голямо предизвикателство, защото му се налага да увеличи повече от два и половина пъти печалбата си спрямо 24-те милиона евро за втората половина на миналата година, само за да излезе на нулата.

Heidelberg обяви оперативна загуба

Въпреки това Fichtl е бил уверен и е заявил, че Heidelberg очаква да постигне целта си чрез големи продажби и намаляване на разходите. Fichtl добавил, че през тази година продажбите на компанията са нараснали в резултат от Drupa. Въпреки, че след предишната финансова година, в която имаше Drupa (2008/2009) Heidelberg спечели само 11,4 милиона за втората половина, Fichtl е уточнил, че няма причина да се предвиждат подобни резултати за тази година.

„Онова беше годината, в която Lehman Brothers колабираха, цялата индустрия пострада. Сега икономиката е по-стабилна – няма причина да очакваме и тази година да е такава“, добави той. Въпреки че Drupa беше отговорна за по-големите разходи през първите шест месеца, според Fichtl тя ще доведе до „много по-големи“ обеми на продажбите, 60% от които се очаква да са през второто шестмесечие.

Heidelberg са си поставили за цел да направят икономии от 180 милиона евро до 2014 като увеличат ефективността си и намалят персонала си с 2 000 души. Fichtl е казал, че компанията се надява да направи една трета от тези икономии през тази година, основно през втората ѝ част.

Източник: heidelberg.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.