Highcon стартира Euclid IIIC за вълнообразен картон

12928
Highcon стартира Euclid IIIC за вълнообразен картон

Highcon обяви старта на най-новата серия Highcon Euclid – Highcon Euclid IIIC. Тази най-нова машина разширява обхвата на третото поколение висококачествени машини за рязане и биговане Highcon Euclid за вълнообразен картон и навълнени материали от 1 mm до 3 mm.

Highcon Euclid IIIC

Машината Highcon Euclid работи тестово с велпапе в компанията LxBxH в Швейцария от края на 2015 г., а вече се предлага и за свободна продажба. Според Silvano Gauch, президент на LxBxH: „Използвахме технологията на Highcon за цифрово рязане и биговане, за да произвеждаме висококачествени опаковки в къси тиражи при поискване за нашите клиенти. Възможността да се произвеждат малки и средни партиди точно навреме, на ниска цена, позволява на нашите клиенти да направят това, което наистина желаят.“

Aviv Ratzman, главен изпълнителен директор и съосновател на Highcon, добавя: „Разбрахме потенциала на пазара за вълнообразен картон във форматите B1 и B2 и сме насърчени от успеха на LxBxH на този пазар. Тестовете за натиск на кутиите, които сравняват цифрово произведени кутии с конвенционални, доказаха, че кутиите, произведени от един и същ материал с Euclid, са по-здрави от тези, произведени с конвенционални машини. Това създава възможност за постигане на същата здравина с намалено използване на материали и в резултат на това, намалени разходи. Потенциалът за добавяне на ламиниране и висококачествен печат върху навълнения материал също така отваря един свят на опаковки, който е едновременно визуално и структурно ефективен.“

Интегрирането на дигиталното рязане и биговане с онлайн поръчки съвпада с тенденциите в индустрията за оптимизиране на размера на опаковката, за да се намалят разходите за излишни опаковки и доставка.

Highcon Euclid IIIC не само спестява производството и съхранението на щанц-форми, но също така добавя гъвкавостта на цифровата технология, която позволява производство точно навреме, къси тиражи, персонализирани перфорации с по-чисти ръбове и по-лесно отваряне и изрязване на променливи данни за персонализиране до нивото на серийните номера. Euclid IIIC може да работи с едностенен картон, ламиниран картон, и картони с N F G E и B-вълни.

Вижте още за техническите спецификации на Highcon Euclid IIIC 

Източник: www.highcon.net
Текста написа: Пламен Давидов 

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.