HP предлага нови решения, насочени към доставчиците на печатни услуги

1361
HP предлага нови решения, насочени към доставчиците на печатни услуги
Spread the love

Новите серии широкоформатни принтери на HP предлагат ниски експлоатационни разходи, висока производителност и отлично качество на изображенията

HP представи своята стратегия за широкоформатен печат пред доставчиците на услуги за печат (PSP). Наскорошното придобиване от HP на Scitex Vision, партньорство със Seiko I Infotech и партньорствата с ключови независими доставчици на софтуер и хардуер доведоха до нови разработки за PSP пазара. Част от тези нови разработки са първите продукти, лансирани в резултат на партньорството със Seiko I Infotech. Новите продукти ще отговарят на повишените изисквания на клиентите, ще увеличат капацитета за печат и ще подобрят качеството му, особено по отношение отпечатването на трайни графични изображения.

PSP пазарът, който включва репродукционни къщи, ателиета за цифров печат, производители на знаци и емблеми, студиа за бърз печат и копиране, компании за екранен и търговски печат, е един от най-важните за HP пазари за печатни услуги. Според извършени проучвания, световният PSP пазар през 2005 г. е възлизал на 4,9 млрд. долара и се предвижда, че до 2008 г. ще достигне капитализиран годишен темп на растеж от 8 процента.1

Преход от аналогов към цифров печат
“С 85 процента от печата по места, понастоящем извършван чрез аналогово оборудване, е налице огромна възможност за HP и нейните клиенти да бъдат движеща сила при възприемането на цифровите технологии,” заяви Mилен Манчев, мениджър „Периферия”, HP България. “HP има добри позиции, за да доставя на PSP клиентите решения за печат, които им откриват пътя към нови възможности при извършването на този преход. Тези решения ще им позволят да отговорят на повишените изисквания на клиентите, да увеличат капацитета за печат и да подобрят качеството му.”

Без ограничения! Широкоформатните принтери на HP предлагат на PSP клиентите цял нов свят от възможности.Това разширяване включва днешното лансиране на сериите принтери HP Designjet 8000s и HP Designjet 9000s – две достъпни и с ниски експлоатационни разходи решения за печат, които предлагат висока производителност и отлично качество на изображенията. И двете серии принтери са първите продукти, резултат от партньорството, сключено между HP и Seiko I Infotech през септември 2005 г. Тези нови допълнения следват другото скорошно навлизане на HP в нови PSP сегменти.

През ноември 2005 г. HP финализира придобиването на всички активи на Scitex Vision, което изстреля HP на водещата позиция в свръхширокоформатния печат, широкоформатната цифрова преса, плоския широкоформатен печат и печата на промишлени опаковки. Тези категории включват приложения като билбордове, знамена, надписи на превозни средства, надписи върху сградни пана, POP/POS, знаци и визуални материали за търговски изложения, графики, флагове и индивидуализирани опаковки.

Партньорството със Seiko I Infotech и придобиването на Scitex Vision засилват позицията на HP като партньор на PSP потребителите на принципа “one-stop-shop” чрез своя уникален цялостен продуктов портфейл, включващ всичко от широкоформатните принтери до цифровата преса и промишлените свръхширокоформатни принтери.

За да подсили още повече своите широкоформатни продуктови предложения, HP изгради партньорства с ключови независими доставчици на софтуер (ISV), като Adobe, Autodesk, Bentley, Ratio и Solidworks, както и с независими доставчици на хардуер (IHV), като Contex и Es-Te за техническия печат, а така също и с Onyx, Caldera, ColorGATE, Eisfeld PosterJet и Scanvec Amiable за графичния печат. Тези партньорства подпомагат доставчиците на услуги за печат да отговарят по-добре на потребностите на своите клиенти. Партньорствата осигуряват набор от софтуерни приложения и усъвършенствани софтуерни решения от други производители, които работят с принтерите HP Designjet. PSP потребителите могат да разширяват своя портфейл от услуги за печат, като създават индивидуализирани работни процеси, отговарящи на техните специфични потребности. Тези решения за работните процеси от други производители включват планиране на печатното производство, подготовка на файловете, управление и финализиране на печата.

Цялостен портфейл за широкоформатен печат

Цялостният широкоформатен продуктов портфейл на HP включва решения за PSP пазара, които се специализират в производствения печат на трайни графични отпечатъци – като сериите принтери HP Designjet 8000s и HP Designjet 9000s, а така също и решения за техническия печат.

По отношение на техническия печат, HP въведе серията принтери HP Designjet 4500 през декември 2005 г. Серията е особено подходяща за репродукционни къщи, а така също и за архитектурни, инженерни и строителни компании (AEC), специалисти по компютърно машинно проектиране (MCAD) и географски информационни системи (GIS). Това е икономично, високопроизводително решение за печата, което прави цветният печат без човешка намеса реален и ефективен по отношение на разходите избор.

За повече информация относно принтерите HP Designjet, моля посетете www.hp.com/go/designjet

За HP
HP е глобален доставчик на технологични решения за потребители, компании и институции в цял свят. Предложенията на компанията обхващат IT инфраструктура, глобални услуги, компютрни решения за дома и офиса, печат и обработка на изображения и други. За последните четири финансови тримесечия, приключили на 31 октомври 2005 г., приходите на HP възлизат на $86.7 милиарда. Повече информация за HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) е достъпна на www.hp.com.

1 Изчислени от НР статистически данни на базата на аналитично проучване в бранша.

Биографична информация