HP Indigo press 5500 – победител в конкурса 2008 DIMA Digital Printer Shoot-Out

2357

Компанията HP получи престижна награда на конкурса 2008 DIMA Digital Printer Shoot-Out Award в категорията цифрови печатни машини със своя представител HP Indigo press 5500.

Наградата се присъжда от Digital Imaging Marketing Association (DIMA), на компаниите-производители на печатни машини и материали за печат. Победителят се излъчва след гласуване на експертно жури, което оценява тестови отпечатъци. Особено внимание при тестовете се обръща на възпроизводството и баланса на сивото, наситеността, разработката на детайлите в светлите и тъмни области, плавност на преливките и точността на възпроизвеждане на цветовете.

Победителят – HP Indigo press 5500 – демонстрира изключително високо качество на отпечатъка на фото продукции. Представителят на HP е единствената машина печатаща с течни мастила, вместо тонер и разполагаща с ред уникални разработки насочени основно към качествено възпроизводство на фото продукции, а именно:

– шестцветен печат със светъл циан и светла магента
– програмно-апаратно решение HP Indigo Photo Enhancement Server за автоматична оценка и корекция на изображението
– технология за управление на цвета – HP DreamColor
– оптимизирана работа на растеризиращите процесори

Печат на „Фото репродукции“ е един от най-бързо растящите пазари и ние сме много горди от получената награда. В момента много компании предлагащи услуги именно на този пазар ползват наши решения.“ каза вицепрезидента на департамента HP Indigo Алон Бар-Шейни.

Тази награда за пореден път потвърди резултатите от спонсорираното от HP изследване проведено през 2007 г., благодарение на което беше установено, че фото изображенията напечатани на HP Indigo press 5500 са с несравнимо качество спрямо конкурентните продукти.

Източник: hpindigo.ru

Интернет портал за печатни технологии.