hubergroup пусна CRSmax на пазара

1567

Философията на тази система за смесване на мастила е базирана на прецизност и повтаряемост.

CRSmax използва готови за употреба еднопигментни базови мастила, които позволяват създаване на формули на цветове, които да са пригодени за съответното приложение съобразно материала за печат и довършителните работи. В резултат на това, всички допълнителни цветове могат да бъдат получени бързо на място в печатницата.

Печатарят смесва точно количество, от което се нуждае от всяко мастило и то моментално е на негово разположение. Също така, благодарение на концепцията за работа с пигментите, всяко застояло мастило може да бъде смесено с прясно без никакви проблеми.

Това означава, че практически не се натрупват готови мастила и се губи много малко време за постигане на съответствие на цветовете на печатната машина. Всичко това води до икономии за печатниците – по-малко загуби на материали, по-малки разходи за поддържане и складиране на наличности, по-голяма независимост на производството и по-кратък престой на машините.

Различните системи CRSmax не използват минерални масла и съответно отговарят на доброволната инициатива на европейските производители на хартия, която цели да се спре употребата на мастила, които съдържат компоненти, извлечени от нефт.

hubergroup CRSmax

Източник: packagingeurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.