IIJ демонстрира цифрово производство на тапети

1284
IIJ демонстрира цифрово производство на тапети

На Heimtextil 2017 представители на Industrial Inkjet Ltd заедно с промишлените мастиленоструйни системи Konica Minolta показаха система, която може да произвежда тапети чрез дигитална технология с висока скорост.

IIJ демонстрира цифрово производство на тапети

 

Целта на 18 месечно сътрудничество е била създаване на високоскоростно решение, което да конкурира конвенционалния печат както като скорост, така и по отношение на цената на ролка. Демонстрационната система може да печата на широка гама материали за тапети с линейна скорост от до 70 метра в минута.

„Голямото търсене сред производителите на тапети е на дигитална система с високи производствени скорости,“ каза John Corrall, управител на IIJ. „Представянето на мастилото и цената, ширината на печат и скоростта вече са достъпни.“

„Основната трудност беше в разработването на мастило, което отговаря на всички изисквания на тапетната индустрия,“ обясно Corrall. „Не става дума само за външния вид; мастилото трябва да е съвместимо с много широка гама стандартни хартии за тапети и да отговаря на стандартите за емисии и тестовете за надраскване и почистване. Отне ни 18 месеца, но най-сетне е тук!“

Източник: paperandprint.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.