Inktec ще покаже новия Jetrix LX5 на FESPA

1783
Inktec ще покаже новия Jetrix LX5 на FESPA

InkTec ще покаже за пръв път etrix LX5, инкджет система, оборудвана с шест пиколитрови глави на Konica Minolta и се предлага в четириканална (CMYK), шестканална (CMYK+2 бели) или седемканална (CMYK+2 бели+лак или праймер) конфигурация.

Jetrix LX5 на FESPA

 

Jetrix LX5 използва специлално разработените UV мастила на Inktec и предлага скорост на печат от 39 кв. м. в час в производствен режим. Тя печата с 11 кв. м. в час във висококачествен режим. Ben Woodruff, директор на международните продажби, каза: „Възможността на Jetrix LX5 да използва енергията по-ефективно и така да намали консумацията на електричество значи, че общия разход на машината през живота ѝ я прави реалистична и достъпна опция.“ InkTec ще представи новия Jetrix LX5 на FESPA Digital, от 8-и до 11-и март в Амстердам.

InkTec са разработили нова версия на Jetrix General User Interface (GUI), която да отговаря на нарасналите очаквания на потребителите. Иновативният софтуер цели да осигури по-високо качество на печата при по-високи скорости в сравнение с предишните версии. Благодарение на това, всички машини на Jetrix печатат с поне 10% по-бързо от предишните модели и имат някои нови функции.

Източник: wideformatonline.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.