Inktec ще покаже новия Jetrix LX5 на FESPA

1617
Inktec ще покаже новия Jetrix LX5 на FESPA
Spread the love

InkTec ще покаже за пръв път etrix LX5, инкджет система, оборудвана с шест пиколитрови глави на Konica Minolta и се предлага в четириканална (CMYK), шестканална (CMYK+2 бели) или седемканална (CMYK+2 бели+лак или праймер) конфигурация.

Jetrix LX5 на FESPA

 

Jetrix LX5 използва специлално разработените UV мастила на Inktec и предлага скорост на печат от 39 кв. м. в час в производствен режим. Тя печата с 11 кв. м. в час във висококачествен режим. Ben Woodruff, директор на международните продажби, каза: „Възможността на Jetrix LX5 да използва енергията по-ефективно и така да намали консумацията на електричество значи, че общия разход на машината през живота ѝ я прави реалистична и достъпна опция.“ InkTec ще представи новия Jetrix LX5 на FESPA Digital, от 8-и до 11-и март в Амстердам.

InkTec са разработили нова версия на Jetrix General User Interface (GUI), която да отговаря на нарасналите очаквания на потребителите. Иновативният софтуер цели да осигури по-високо качество на печата при по-високи скорости в сравнение с предишните версии. Благодарение на това, всички машини на Jetrix печатат с поне 10% по-бързо от предишните модели и имат някои нови функции.

Източник: wideformatonline.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.