Innovation награда за Muller Martini

1257
Innovation награда за Muller Martini

Тристранният нож InfiniTrim получи награда за „Най-добра иновативна производствена технология“ на наградите Innovation Excellence, раздавани от британската търговска асоциация Stationers.

Innovation награда за Muller Martini

 

“Тристранният нож InfiniTrim не е просто подобрение на съществуваща система за подвързване на книги, а изцяло нова разработка с впечатляващи резултати,” каза Tony Mash, председател на комитета на Stationers,’ докато обясни мотивите на журито в Stationers’ Hall в Лондон. В речта си той подчерта ролята на креативния процес на разработка, който позволява създаване на толкова бърза система за производство на книги.

“InfiniTrim е първокласен пример за Finishing 4.0 стратегията на Muller Martini, която залага на високо ниво на автоматизация, връзки между процесите и цифров работен процес,“ обясни David McGinlay, мениджър по продажбите на Muller Martini Великобритания, който прие наградата. “Поласкани сме да приемем Innovation Excellence наградата за най-добра иновация в класа.“

Тристранният нож InfiniTrim, който има революционна концепция за задвижване, транспорт и обрязване, очевидно превъзхожда конкурентните решения по отношение на производителност и гъвкавост. „Благодарение на независимото задвижване на всички ножове и грайфери, не се изисква процес по подготовка, което позволява производство без човешка намеса,“ обяснява David McGinlay. “Тов го прави идеално решение за къси и ултра къси тиражи, дори от едно копие.“

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.