InterTech технологична награда за мастилата HP PageWide True Water-Based

368
InterTech технологична награда за мастилата HP PageWide True Water-Based

Мастилата на водна основа за дигитален печат върху велпапе на HP получиха InterTech 2019 технологична награда от Асоциацията на печатната индустрия на Америка.

HP PageWide True Water-Based

 

Гамата цифрови системи за велпапе HP PageWide използва мастила на водна основа A30 за PageWide T1100 за печат върху лайнер за велпапе и мастила на водна основа CV150 за HP PageWide C500 за печат върху готовия материал. Тези мастила предлагат на производителите екологичност и възможност да произвеждат повече продукти чрез цифров печат.

Съдиите отбелязват, че мастилата на водна основа заHP PageWide осигуряват живи изображения на материал с и без хромово покритие и че могат да бъдат прилагани безопасно за чувствителни продукти, които имат контакт с храна без потребност от допълнителни бариери. Също така, те са доказано годни за рециклиране и нямат доловима миризма.

 „Това е важно развитие, което да увеличи дела на мастиленоструйно отпечатаните опаковки от велпапе за продукти като храни, лекарства, козметика и бебешки стоки,“ каза Jim Workman, вицепрезидент на Центъра за технологии и изследвания, PIA.

„Наградата на PIA за мастилата на водна основа за HP PageWide е още едно потвърждение на потенциала, който индустрията открива в мастилата на HP UV активирани компоненти, които ще помогнат на HP и клиентите им да трансформират производството на велпапе в по-устойчива, безопасна и екологична индустрия, каза Eric Wiesner, генерален мениджър, PageWide Industrial Division, HP Inc.

Мастилата на водна основа за HP PageWide потвърдено са годни за стандартно рециклиране. Независимата лаборатория PTS потвърди, че производителите на опаковки от велпапе могат да използват преси HP PageWide, за да произвеждат опаковки, които да се рециклират със стандартните процедури, без скъпи допълнителни процедури.

HP PageWide мастилата на водна основа са единствения продукт, който отговаря на ръководствата на Intertek за безопасно използване на мастилата, в съответствие с глобалните регулации и ръководства на индустрията, включително Swiss Ordinance, Nestlé Guidance, FDA, EU Framework, and others.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.