Jet Press 720 е готова за Ipex

3207

Fujifilm Европа ще покаже листовата мастиленоструйна преса Jet Press 720 на изложението Ipex 2010 в Бирмингам, Великобритания.

Jet Press 720 е цифрова листова мастиленоструйна печатна машина с формат B2 (500×707 мм).

Пресата е ориентирана към къси тиражи и услуги с добавена стойност, като персонализации, приложими широка гама от продукти. Печатните глави на Jet Press 720 използват технологията за мастиленоструен печат с едно преминаване SAMBATM, разработена от FUJIFILM Dimatix. Прецизната пиезоелектрична технология осигурява разделителна способност до 1200х1200 dpi.

Както при много мастиленоструйни преси, поведението на мастилото при преминаването му през печатащата глава е решаващо за качеството. Заради това Fujifilm използват за машината новоразработени мастила на водна основа, които не се разливат при нанасяне и позволяват печат на висококачествени изображения. Качеството е подобрено и с помощта на уникални технологии на Fujifilm, които предотвратяват набръчкване на хартията и нарастване на точката.

Според производителя Jet Press 720 има регистър на цветовете като на офсетова преса, съчетан с характерната стабилност на цветовете на мастиленоструйна машина. Тя е подобрена допълнително с помощта на CCD сензор, който сканира всеки лист и прави нужните корекции в реално време.

Благодарение на технологията SAMBATM, Jet Press 720 може да отпечата лист B2 с едно преминаване през машината, което дава скорост от около 180 листа А4 в минута или 2 700 листа B2 за час. Fujifilm изчисляват, че машината е конкурентоспособна за тиражи до 2 000 листа. Отпечатъците излизат от машината напълно сухи, което води до допълнително повишаване на ефективността.
Jet Press 720
Източник: www.fujifilm.com

Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.