JFX200-2513 – нов плоскопечатащ UV LED принтер от Mimaki

1653
JFX200-2513 – нов плоскопечатащ UV LED принтер от Mimaki

JFX200-2513 е базов модел, който предлага добра висока производителност и качество на печат, съчетани с лесна употреба и екологичност.

mimaki JFX200-2513

 

Машината може да печата на материали с дебелина до 50 mm, както и на материали с неправилна форма. JFX200-2513 предлага скорост на печат от 25 кв. м. в час (12,5 при печат с бяло мастило), възможност за печат на широка гама материали и избор на мастила, включително бяло и прозрачно.

Размерът на масата е 2.5m x 1.3m, максималното печатаемо поле е of 2.5m x 1.3m. Машината използва нова система за подаване на мастило, която ускорява процеса по смяна на мастилата и използва система за намаляване на бендинга Mimaki Advance Pass.

Процесът по зареждане на материалите за печат също е опростен, машината има възможност за печат с бяла подложка за прозрачни и цветни медии. Машината стандартно е оборудвана с Rasterlink RIP.

Източник: mimaki.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.