KBA намалява производствените си мощности за ролни преси

1604
KBA намалява производствените си мощности за ролни преси

KBA се споразумя за драматично съкращаване на двата си завода, ангажирани с дейността с ролен офсетов печат на компанията.

KBA намалява производствените си мощности за ролни преси

 

Производителят е постигнал договорки с профсъюзите за тези мерки и в двата завода – Albert-Frankenthal и KBA-FT Engineering. Този ход е част от програмата за преструктуриране на KBA. В последната половин година компанията обърна внимание, че високата цена на неизползваните производствени мощности, заради спада в поръчките на ролни офсетови преси се отразила негативно на печалбите на звеното за ролни и специални печатни машини.

В Albert-Frankenthal броят служители ще бъде намален повече от два пъти – от 222 на 84. Служителите в KBA-FT Engineering ще бъде намален от 149 на 80. Albert-Frankenthal произвежда валове за ролни и листови преси, а KBA-FT Engineering произвежда сгъвачни апарати за ролни преси и извършва прецизни инженерни услуги за външни клиенти.

От компанията изразиха съжаление за „загубените работи места,“ но казаха, че „няма друга възможност,“ след като опитите да осигурят друга работа на заводите се провалили.

Източник: KBA
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.