KBA обявиха 39% ръст на поръчките спрямо миналата година

1238

Производителят е на път да осъществи целите си за 2010.

След успешното преструктуриране от 2009, предварителните данни за първите шест месеца на тази година отчитат ръст на приетите поръчки от 39% в сравнение със същия период за миналата година. Тези резултати се дължат до голяма степен на продажби на китайския пазар, както и на положителни пазарни тенденции в други части на Азия, Близкия Изток, Русия, Западна Европа и САЩ.
Цената на поръчките, които трябва да бъдат осъществени през тази година надхвърля 500 милиона евро. Това число кара целта на компанията от над 1,1 милиарда евро да изглежда осъществима. При това се отчита и факта, че продажбите на KBA обикновено са по-високи през втората половина на годината.

Ръстът се е отразил първо на подразделението на KBA за листови машини, като се отчита оживяване на печатната индустрия след почти две години на слабо търсене. В началото на юни фабриката в Радебюл се е върнала към нормално натоварване, след повече от 18 месеца с намалено работно време. Използвани са и мощности в други заводи на KBA, за да се гарантира изпълнението в срок на нарасналия брой поръчки.

Във втората четвърт на годината в имало нарастване и в поделението за ролни и специални преси на KBA. За първите шест месеца приетите поръчки са над нивата от миналата година.


Източник: kba-print.de

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.