KBA подобри качеството на печат на мастиленоструйната RotaJet

1360

Производителят обяви, че е постигнал „значителен напредък“ в подобряването на качеството на печат на RotaJet 76 и е добавил печата на вестници към възможните приложения на пресата.

Директорът на маркетинга на KBA Klaus Schmidt заяви, че след Drupa е постигнат „значителен напредък“. Това включва подобрения на управлението на цветовете, растеризирането и софтуера, чрез които да се постигнат желаните качество и стабилност на печата. „Уверени сме, че първите поръчки ще дойдат съвсем скоро. Първите инсталации ще бъдат в първата половина на 2013“, добави Schmidt.

KBA сподели и че вестникарският сектор е показал жив интерес към RotaJet на Ifra Expo във Франкфурт. „Ще бъде идеално решение за печатниците за вестници, които ще могат да използват огневата мощ на съществуващите си печатни машини за големите тиражи“, каза управителя на KBA за Великобритания Christian Knapp.

„RotaJet може да се използва за актуално съдържание, което не трябва да закъснява или за добавяне на секции към обикновения вестник. Това може да стане например с печат на 16 странична секция с RotaJet, която да се вложи в средата или началото на вестника. Можем да приложим технологията си в повече области, от тези, които предвиждахме първоначално“. Можете да видите видеодемонстрация на машината тук:

Knapp каза, че по отношение на качеството на отпечатъка машината „постигна голям напредък“ след първата си поява на Drupa през май тази година. Машината печата със скорост от 150 метра в минута на рола с ширина 782 мм. Тя съчетава технологии на KBA и RR Donnelley. Следващата демонстрация на RotaJet ще е на Hunkeler Innovationdays през февруари 2013. Тогава системата ще може да бъде видяна и в действие.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.