KBA представи ролната дигитална машина с най-голяма ширина на печат досега – RotaJet L

1854
KBA представи ролната дигитална машина с най-голяма ширина на печат досега – RotaJet L

RotaJet L ще се предлага във варианти с ширина на печат 89 и 103 см, в едноцветни и пълноцветни версии.

KBA RotaJet L

 

Всички машини използват една и съща база, което позволява на потребителите да надградят машините си за печат с максималната ширина или за четирицветен печат. Освен това, шасито на машината е проектирано по начин, които позволява те да бъдат модернизирани. Това позволява на потребителите да се възползват от развитието на технологиите, без да им се налага да инвестират в изцяло нови механични системи.

За момента KBA не разкрива детайли за скоростта на печат на машините, нито за инкджет технологията, на която са базирани. Новите машини от серията L допълват Rotajet 76 – първата ролна цифрова преса на производителя, която използва глави Kyocera и печата със скорост 150 метра в минута.

Обявяването на новата платформа за ролни печатни машини стана на World Publishing Expo 2014 в Амстердам. То последва програмата за партньорство с HP за разработка на ролна печатна машина за опаковки влпапе. Машината ще се продава като HP, но шасито ще е изработено от KBA.

Източник: KBA
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.