KBA разкри плановете си в областта на цифровия печат

2089

KBA, съвместно с Donnelley ще разработят цифрова преса, която ще дебютира на Drupa догодина и според плановете на двете компании ще възроди индустрията.

Компаниите са подписали споразумение да разработят, произведат и продават дигитална мастиленоструйна машина, базирана на пиезоелектрическа технология. Тя ще е насочена към печат на рекламни материали, вестници, опаковки и продукти с високо ниво на сигурност. Благодарение на партньорството, KBA има право да използва цифровата технология на RR Donnelley – Apollo в собствените си печатни машини. Резултатът от съвместните усилия на компаниите ще бъде демонстриран през 2012 на Drupa в Дюселдорф.

Helge Hansen, изпълнителен директор на KBA сподели, че през последните 18 месеца компанията е проучила „както сегашните, така и на бъдещите технологии за цифров печат по целия свят”. Той добави: „От анализите ни стана ясно, че Donnelley са уникален избор за партньорство в областта на цифровия печат от гледна точка на технологиите, опита и перспективите за растеж. Отношенията ни са повече от договор за продажба и поддръжка на съществуваща технология. Ние очакваме да съживим индустрията с новите си цифрови платформи”.

Thomas Quinlan, президент и изпълнителен директор на RR Donnelley, допълни: „Очакваме общите ни ресурси в областта на изследванията и разработката, които включват почти 1 000 инженери и специалисти, да ускорят появата на следващото поколение печатни технологии. Тази връзка ще облагодетелства клиентите, за които работим днес и ще позволи нововъведенията на RR Donnelley да достигнат до потребители в сегменти, към които все още не сме се обръщали.”

Това споразумение продължава тенденцията, която се наблюдава в последната година и се засили в последните месеци. Наскоро Kodak и Konica Minolta сключиха глобално споразумение за дистрибуция, за което можете да прочетете тук. Преди седмица беше обявено и партньорство между Heidelberg и Ricoh. Тези събития последваха поглъщането на Océ от Canon през март 2010 и договорът за партньорство на Océ с Manroland, подписан през декември миналата година.

RR Donnelley е компания, специализирана в интегрираните комуникации. Тя е основана преди повече от 146 години и работи с повече от 60 000 клиента по целия свят, като им осигурява комуникационни решения, които намаляват разходите, подобряват възвръщаемостта на инвестициите и удобството. Компанията използва различни цифрови и конвенционални технологии, съчетани с водещи онлайн приложения. По този начин тя осигурява дизайн и предпечатна подготовка, печат, логистика, и други процеси и услуги, на клиенти във всички частни и обществени сектори.

KBA

Източник: kba-print.de
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.