KBA ще предложат мастиленоструйна печатна машина, предназначена за печат на книги, списания и рекламни материали

2608

Производителят на печатна техника KBA ще представи високопроизводителната дигитална печатна машина на drypa 2012 през май.

Информацията за новата машина дойде от германски медии, чиито представители са били запознати с нея на Printing Forum 2012 в Щутгарт през миналия месец. Според германският сайт www.print.de, машината използва печатащи глави Kyocera и мастила на водна основа. Според същия източник, ролната машина ще има максимална ширина на печат 762mm.

Четирицветната дигитална машина ще печата със скорост от около 150 метра в минута в режим за двустранен печат. Тя е предназначена за производство на персонализирани книги в малки тиражи, списания и печат на рекламни материали. За момента KBA не дава официални спецификации на машината, но през миналата седмица показа нейна снимка, заедно с предварителните финансови резултати за 2011.
Според производителя финансовите резултати „обръщат пазарната тенденция” като печалба на групата преди облагане с данъци от „едноцифрен брой милиони”. Официалните резултати на KBA ще бъдат публикувани на 30-и март.

Източник: print.de, kba-print.de
Текста написа: Мартин Новев

KBA в каталога polygraphy.info

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.