KBA ще представи Rapida 145 и отпечатъци от цифровата машина RotaJET в Китай

1564
KBA ще представи Rapida 145 и отпечатъци от цифровата машина RotaJET в Китай

На China Print в Пекин от 14-и до 18-и май Koenig & Bauer ще покажат листовата си офсетова преса от ново поколение.

KBA

Голямоформатната Rapida 145 се появи за пръв път на Drupa 2012, максималният формат на листовете, с които работи е 1060х1450 милиметра, максималната ѝ скорост е 17 000 листа в час. Машината ще бъде показана пред азиатската аудитория на щанда от 1000 кв. м., заето от KBA на шоуто.

China Print е второто най-голямо изложение за графичната индустрия в света. Посетителите му ще имат възможност да видят в действие петцветна Rapida 145 със секция за лакиране, система за зареждане без забавяне и автоматични довършителни процеси. Пресата ще произвежда висококачествени плакати и опаковки на хартия и картон.

Посетителите ще могат да видят от първа ръка на изпълнението на различни поръчки. С енергоспестяващата си система за сушене, базирана на инфрачервено лъчение и топъл въздух, печатната отговаря на повишаващите се изисквания за опазване на околната среда.

Освен демонстрациите на листови преси и информацията за новостите в ролния офсет и печата на вестници, индиректно ще бъде представена и високопроизводителната ролна цифрова преса KBA RotaJET 76. Посетителите на шоуто ще могат да видят продукти, отпечатани на нея. На щанда на Müller Martini ще бъдат довършени отпечатани на рола от RotaJET 76 продукти.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.