KBA ще съкратят 700 работни места заради намаляващите приходи от ролни печатни машини

1560

KBA предупредиха, че интересът към ролния сектор остава под критичните нива и обявиха съкращаване на 700 работни места във заводите в Франкентау, Вюрцбург, и Тренфелд.

Според компанията продажбите за петте месеца до 1-ви юни са били по-малки от поставените за цел, след като доставките на ролни преси са били забавени заради шестседмичната стачка във Франкентау. Стачката е проблем, който все
още не разрешен напълно.

На 15-и юни бяха поставени основи на споразумение за прекратяване на стачката. Въпреки, че не достигна целите си, KBA записа увеличение на поръчките с 21% до 600 милиона евро. Продажбите са нараснали до над 420 милиона евро. Положително влияние оказва и ръстът в подразделенията за листови и специални преси. Въпреки това, производителят предупреди, че глобалното търсене на ролни печатни машини остава значително по-ниско от нивата преди кризата.

В резултата от това KBA ще намалят персонала в три от заводите си, от общо 6 377 до „значително по-малко от 6 000 служители” до края на 2013 година. Изпълнителният директор Helge Hansen добави, че компанията ще продължи да изследва нови пазарни ниши. Той определи пречистването на въздуха и индустриалните системи за кодиране като „бизнес направления със сериозен потенциал за растеж”, той разчита и на сътрудничеството между KBA и RR Donnelley в областта на мастиленоструйния печат.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.