Kodak вдига летвата с новата технология ULTRASTREAM

1430
Kodak вдига летвата с новата технология ULTRASTREAM

Kodak представи следващото поколение от своята инкджет платформа Kodak ULTRASTREAM. Създадена на основа на доказаната STREAM, новата технология ULTRASTREAM ще въведе инкджет печата в областта на печата на комерсиални продукти и опаковки.

ultrastream

 

  • Нови инкджет печатни глави с резолюция 600 х 1800 dpi
  • Възможност за печат върху гъвкави медии, хартия, полипропилен и полиетилен
  • Нова технология за печат на етикети и опаковки със симулация на PANTONE и дигитален лак Extended Gamut + Varnish (XGV)
  • Нова система за плосък широкоформатен печат с приложения за вътрешен интериор, външна реклама и подови настилки

Тази технология демонстрира развитието на инкджет решенията с по-малки капки и точно позициониране за по-висока резолюция, изчистени линии и по-добри детайли. ULTRASTREAM ще постави нови стандарти и ще разшири възможностите за печатарите. ULTRASTREAM и STREAM технологиите ще съществуват паралелно, като отделни решения за да могат да отговорят на всички нужди на печатарите за различни приложения.

ULTRASTREAM е предназначена за печатници, които се нуждаят от по-високо качество, което да съчетаят със съществуващите решения, които имат. Тази технология се състои от модулна глава, която може да се конфигурира в различни ширини вариращи от 8’’ (20 сантиметра) до 97’’ (2.46 метра).

ULTRASTREAM ще даде възможност за печат с много висока резолюция от 600 х 1800 dpi със скорост до 150 метра на минута върху изключително широк набор от медии, включително хартия, PE и PP за да може да отговори на нуждите дори на най-изискващите приложения за етикети и опаковки.

Изключително ситно смелените пигменти с нано размер дават до 30% по-голямо цветово пространство, както  и възможност за печат със спот цветове и допълнителни цветове за  разширяване  на стандартното CMYK цветово пространство.

Kodak продължава да подобрява вече ниските разходи за работа със системата, като понижава още повече себестойността на печат, а поддръжката на системата е още по-лесна и евтина.

На ДРУПА 2016, клиентите ще имат възможност да видят ULTRASTREAM глава в 8’’ конфигурация инсталирана върху машина за печат на етикети, с цел да се демонстрира високата резолюция, малките капки, точното им позициониране по време на печат и възможността за работа с различни медии.

Печатарите, които се фокусират в офсет, флексо и дълбок печат също не трябва да пропускат Extended Gamut + Varnish (XGV) технологията, която ще покаже печат с инкджет на тесни медии за етикети. Системата се състои от седем S-Series печатни глави печатащи на гъвкав филм със CMYK + orange + green + violet за симулация на голям обхват от цветовете по PANTONE. Демото ще покаже и печат на дигитален променлив лак.

Ще имате възможност да видите печат с водно базирани мастила върху гъвкав филм, което е уникално за индустрията. Системата е идеална за интеграция върху съществуващи машини с цел превръщането им в хибридни решения.

Системата ще се предлага и в конфигурация за плосък широкоформатен печат с приложения за външна реклама, интериорен дизайн и подови покрития.

Новата технология на Kodak ще бъде показана с 49’’ (1.25 метра) конфигурация за широкоформатен печат, която  представлява  най-бързото широкоформатно решение на пазара за широкоформатни изделия, включително за вътрешен интериор и за външни реклами. Щандът This is Inkjet! ще представлява апартамент, декориран изцяло с решения отпечатани с Kodak Stream технология, включително ламиниран паркет, плоскости, мебели, тапети, салфетки, бутилки за вода и други.

Източник: Гед

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.