Komori определи Schmid Rhyner за доставчик на лаковете за H-UV K-Supply

1891
Komori определи Schmid Rhyner за доставчик на лаковете за H-UV K-Supply

Schmid Rhyner и Komori International Europe подписаха споразумение за съвместна разработка на лакове за иновативната H-UV технология.

Philippe Fiol Florian Pick

 

След предварителния подпис между Philippe Fiol, директор на New Business Development Europe на Komori и Florian Pick, директор Продажби и Маркетинг на Schmid Rhyner в централата в Adliswil, споразумението е било потвърдено и от Akihiro Komori, президент и генерален мениджър на Komori International Europe и Jakob Rohner, главен изпълнителен директор на Schmid Rhyner.

 
Инженерите на Komori са посветили два месеца за въвеждането на продуктите на Schmid Rhyner в техните машини. На основа заключенията и препоръките им, компанията Komori е възложила производството на своята марка K-Supply на Schmid Rhyner. По този начин Schmid Rhyner са станали предпочитан производител на лакове за Komori, а клиентите притежаващи технологията H-UV вече ще могат да се възползват и от специално изработени покрития за висок гланц, двустранен гланц, сатенени и матови покрития.

„Професионалният подход на Schmid Rhyner към H-UV технологията на Komori дълбоко ни впечатли“, казва Philippe Fiol. „Техният екип беше изключително активен и посети няколко от нашите клиенти, за да разберат точно какви са нуждите им. Във всеки един от случаите, те правиха задълбочен анализ на изискванията на клиентите и бързаха да излезнат с решение. Ние сме много доволни, че можахме да подпишем тази сделка за K-Supply партньорство.“

Въвеждането и използването на нови системи и технологии изисква специални познания, които Komori и Schmid Rhyner са в състояние да предоставят. Екипът на Schmid Rhyner може да ви помогне да настроите вашата машина, за да се справяте със специфичните покрития.

По-нататък в материала можете да намерите повече информация за технологията H-UV и нейните ползи.

 

H-UV K-Supply

Какво представлява H-UV технологията

Как работи
H-UV е иновативна система на Komori. Представлява комбинация от специална H-UV лампа, която се използва с H-UV мастила и покрития с висока чувствителност. Една H-UV лампа е достатъчна, за да се постигнат високи резултати и необходимото ниво на полимеризиране. H-UV технологията, разработена от японския производител на печатни машини Komori, разчита на H-UV лампи, които генерират по-тесен спектър дължини на вълната, в сравнение с конвенционалните UV, като по този начин се подобрява цялостната ефективност на системата. Ролята на Schmid Rhyner в процеса е да разработи потребителски лакове, които реагират на специфичните H-UV дължини на вълната. Тези покрития са първите, които получават марката „K-Supply“ на Komori и осигуряват на Schmid Rhyner доказан статут на партньор-доставчик в списъка с препоръчаните продукти.

Четири основни предимства
1. Икономия на енергия и нисък производствен разход:
Емисиите въглероден диоксид от H-UV системите на Komori са с около една четвърт от нивото на тези, генерирани от конвенционалните UV системи. Дългосрочните производствени разходи, включително и тези за резервни лампи, също са намалени. Тъй като лампата освобождава много малко топлина, няма деформация на отпечатаните листовете.

2. Ниска първоначална цена:
H-UV системата е монтирана вътре в печатната машина, а захранващото устройство е много компактно. Нулевите емисии на озон и ниските нива на топлина елиминират нуждата от климатична система с въздуховоди. По този начин, първоначалната цена е много по-ниска в сравнение с конвенционалните UV системи и прави H-UV технологията много достъпно предложение.

3. Щадящи околната среда:
В сравнение с конвенционалните UV лампи, H-UV системата е намалено излъчване в дължините на вълните емитираща озон в спектъра, като по този начин ефективно е премахнато отделянето на озон. В допълнение, H-UV системата не използва пудра и е почти без мирис, което спомага за подобряване на околната среда в печатното помещение. Това поставя технологията в крак със съвременните изисквания и тенденции.

4. Ефективно използване на пространството:
Намирането на пространство за монтаж на Komori H-UV система не представлява проблем, защото устройството е компактно и се поставя вътре в пресата. Системата също така освобождава допълнително пространство в печатното помещение, тъй като не е необходимо да се осигури площ за съхнене на отпечатаните материали преди довършителните обработки.

Фокусиране върху клиента

Броят на продадените печатни машини с технологията H-UV по света вече е достигнала 300, като 50 от тях са в Европа. Първоначалните проучвания с лаковете на Schmid Rhyner са се оказали много успешни. Облагородяването на печатната продукция с много висок гланц не пожълтява, няма миризма и предлага висококачествено повърхностно полимеризиране. На основа на тези резултати, техническите специалисти на Komori са одобрили гамата от покрития на Schmid Rhyner, които отговарят на изискванията на техните H-UV клиентите.

Покритията WESSCO H-UV на Schmid Rhyner са 100% разработени за технологията H-UV. Те съдържат възможно най-ниски нива на летливи органични съединения, Бисфенол А и деривати, силно летливи мономери като хександиол диакрилат (HDDA) и не замърсяват въздуха. Нито един от продуктите на Schmid Rhyner, включително покритията WESSCO H-UV, не е класифициран като опасен материал. Това дава на клиентите по-голяма гъвкавост при транспортиране, съхранение и преработка.

„Веднага след като технологията за моментално H-UV полимеризиране беше въведена в Европа, видяхме продукти на Schmid Rhyner в няколко предприятия с H-UV технология. Нашите клиенти бързо разбраха, че H-UV е повече от един нов печатен процес и ни помолиха да говорим с техните(на Schmid Rhyner) специалисти за H-UV приложения. Тогава разбрахме, че Schmid Rhyner бяха разработвали продукти в няколко направления и за различни пазари и решихме да проведем тестове с техни продукти за специфични H-UV приложения. Тези полеви тестове бяха толкова убедителни, че решихме да включим H-UV лаковете на Schmid Rhyner в нашия списък с първокласни K-Supply продукти“, казва Philippe Fiol, Komori International (Europe).

Schmid Rhyner и Komori канят клиентите, да открият тази вълнуваща и иновативна технология в шоурума в Утрехт (Холандия) или по време на PRINTOLOGY Open Houses в цяла Европа. Това ще им даде възможност да видят с очите си, как могат да бъдат постигнати изключителни печатни резултати с намалена консумация на енергия.

Източник: Schmid Rhyner
Преведе: Мария Шабанска

В България, марката Schmid Rhyner се представлява от Хоби Такт.

Интернет портал за печатни технологии.