Komori отбеляза успешен ExpoPrint

1858
Komori отбеляза успешен ExpoPrint

Провеждащо се веднъж на всеки четири години, изложение ExpoPrint е най-голямото за печатно оборудване и материали в Латинска Америка. Организаторите съобщават, че тази година посетителите са били над 48866.

Komori отбеляза успешен ExpoPrint

 

По време на изложението, с цел разширяване на продажбите на H-UV машини на латиноамериканския пазар Komori са демонстрирали шестцветната H-UV-оборудвана печатна машина Lithrone S29 със секция за нанасяне на покритие. В момента, в Латинска Америка H-UV машини работят, като следва – седем в Бразилия и една в Уругвай, като по една машина е поръчана от Венецуела, Колумбия, Мексико и Чили.

H-UV демонстрациите са били три вида и са показали не само печат върху хартия, но също така печат на химически релеф върху метализирана хартия и печат с добавена стойност върху полипропилен. Демонстрациите са се провеждали два пъти на ден, общо 13 демонстрации в рамките на седем дни.

Демонстрации

Демонстрация 1 (двустранен печат с незабавно сушене)
На лицевата страна на 500 листа 150 грама хартия, са били отпечатани четири цвята и лак с бързо сушене, с предварителни корекции на регистъра и цвета. Отпечатаната едностранно хартия от извеждащото устройство е била преместена веднага отново в захранващото устройство и на обратната страна са отпечатали четири цвята и лак. След печата са извършили смяна на заданието (почистване, измиване на платната, смяна на пластините от Full-APC и предварително намастиляване).

Демонстрацията е показала потенциала за бърз печат върху обратната страна на листа, тъй като при незабавното изсъхване няма изчакване след печат на лицевата страна. Плътността и регистърът по време на всички демонстрации са били измервани с PDC-SX .

Демонстрация 2 (печат с добавена стойност с помощта на релеф)
С предварителни настройки на регистъра и цвета са били отпечатани едностранно 500 листа 255 гр метализирана хартия, с помощта на бяло, четири цвята, надпечатен лак ипокритие. След отпечатването е извършена смяна на заданието и са били отпечатани 500 нови листа метализирана хартия. След отпечатването са били показани рязането и щанцоване на листовете. Демонстрация е показала потенциала на печата с добавена стойност чрез релеф.

– Демонстрация 3 (печат върху полипропилен с незабавно сушене)
С помощта на четири цвята и бяло са били отпечатани едностранно 400 листа полипропилен (дебелина 0,2 mm). След смяна на заданието са били отпечатани нови 400 листа. След печата е показано щанцоването на самото изображение. Демонстрацията е показала възможностите за безпроблемен H-UV печат върху пластмаси.

 

Komori отбеляза успешен ExpoPrint

Демонстрациите са били пълни с публика всеки път и са показали големия интерес и изненадата на посетителите от възможностите на H-UV технологита

Expo Print Latin America се проведе от 16 юли до 22 Юли 2014, в Transamerica Expo Center в Сао Пауло, Бразилия.

Източник: globalprintmonitor.net

Интернет портал за печатни технологии.