Komori планира полеви тестове на Impremia NS40 през пролетта на 2019

1113
Komori планира полеви тестове на Impremia NS40 през пролетта на  2019

Директорът на Komori Corporation обяви плановете си да проведе реални тестове на нанографската листова печатна система с ширина на печат 1000mm.

Komori Impremia NS40

 

Komori Impremia NS40 e дигитална система за печат, която съчетава удобството и широката цветова гама със скорост от 6500 листа в час. Отличната ѝ производителност, съчетана с B1 формата я прави подходяща за бързо производство на рекламни материали.

Impremia NS40 беше показана като прототип на drupa 2016. Тя е базирана на лицензно споразумение с Landa Corporation и в сърцевината ѝ е нейната нанографска технология. Komori разработват системата от повече от две години на базата на изискванията на потребителите. Тя залага на уникалните технологии за контрол на Komori, за да предложи по-висока надеждност, стабилност и по-лесна употреба.

На базата на постигнатия прогрес в разработването на системата, Komori планира да премине към полеви тестове на бета машина на японския пазар през пролетта на следващата година. Следващата стъпка са тестове в Европа и Америка. Очаква се продуктът да излезе на пазара до края на 2019.

Стандартната конфигурация е четирицветна (CMYK с разширена гама). Скоростта е 6500 листа в час, максималният формат 750 x 1050 mm. Поддържаната дебелина на хартията е 0.06 – 0.8 mm, разделителната способност, 1200 x 1200 точки на инч.

Източник: komori.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.