Komori се завърнаха на Ipex

1729

Informa Exhibitions обявиха, че компанията, производител на офсетови печатни машини, е променила решението си да не участва на Ipex 2014.

Komori

Komori Komori Corporation, които се отказаха от участието си в Ipex 2014 през ноември миналата година, са се върнали в плана му с 450 кв. м. изложбена площ. Informa подчертаха, че Komori няма да участват като изложител, но Eco Zone, която е чат от събитието, ще бъде спонсорирана от японския производител. Също така, там ще има служители и техника на Komori.

В ролята си на спонсор Komori ще представи технологиите си на щанда Eco Zone като четирицветна машина с формат 700х1000 мм с секция за лакиране с изгодна H-UV система за сушене. Komori ще представи пет или шест презентации дневно. Те ще бъдат фокусирани върху новото законодателство във Великобритания, което изисква компаниите да измерват и докладват годишните си емисии парникови газове и ефекта на това върху доставчиците на печатни услуги.

Системата на Komori H-UV използва ултравиолетова лампа, разработена от компанията и високочувствително UV мастило. Тази комбинация позволява използването само на една лампа за сушенето и гарантира икономия на енергия, отлично качество на печат и опазване на околната среда.

Wayne Beckett, директор на продажбите на Ipex 2014, каза: „Щастливи сме, че Komori реши да вземе участие в Ipex и сме сигурни, че печатниците от целия свят ще получат значителни предимства от офсетовите им технологии и опита им в опазването на околната среда.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Обърнете внимание на акцента в прессъобщението, който не е нито технологията на Комори, нито завърналия се изложител, а изречението за промените в британското законодателство, касаещо годишните вредни емисии и задължаването на фирмите да ги отчитат. Дали пък екоидеята и технологии заложена при много производители на техника няма да се окажат в един момент като ключови.

Интернет портал за печатни технологии.