Komori Impremia IS29 спечели престижна награда на Канадската асоциация на печатната индустрия

1072
Komori Impremia IS29 спечели престижна награда на Канадската асоциация на печатната индустрия

Машината получи златна награда в категорията „най-прогресивна технология за печат, инкджет.“

Komori Impremia IS29

 

На девети ноември тази година повече от 200 души от цяла Канада се събраха на дванадесетото издание на Канадските награди за печат, организирано от PrintAction, дъщерна компания на Annex Business Media. Над 80 златни, сребърни и бронзови награди бяха раздадени в четири области – постижения в индустрията, печат, технология и екология.

 

Komori Impremia IS29 е базирана на LED-UV технология. Тя печата с до 3000 листа в час при едностранен и 1500 листа при двустранен печат. Разделителната способност е 1200x1200dpi. Максималният размер на печатния лист е 585x750mm. Максималното печатаемо поле е 575x735mm при едностранен и 575x730mm при двустранен печат.

Според Komori машината печата с „офсетово качество“ и се отличава от конкурентните предложения, защото може да печата върху всеки вид материал с дебелина 0.06–0.6mm едностранно и 0.06–0.45mm двустранно. Системата включва още незабавно сушене, двустранен печат с едно преминаване на листа и възможност за незабавно стартиране на довършителните процеси. Според компанията IS29 е машина, която да допълни листова или ролна офсетова машина Komori.

Impremia IS29 е продукт на сътрудничество с Konica Minolta, която продава практически идентична машина под името KM-1. Двете машини използват печатащи глави, контролери и RIP на Konica Minolta и транспортна система Komori, базиран на съществуващата офсетова листова технология на Komori.

Източник: printaction.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.