Kornit Digital започна продажбите на новия мастиленоструен принтер за директен печат върху текстил Avalanche Hexa

2108
Kornit Digital започна продажбите на новия мастиленоструен принтер за директен печат върху текстил Avalanche Hexa

В началото на годината израелската компания Kornit Digital започна световните продажби на новия мастиленоструен принтер Kornit Avalanche Hexa, предназначен за директен печат върху текстилни материали.

 Kornit Avalanche Hexa

 

Новата машина е разработена специално за модната и спортната индустрии и се различава от другите модели с добавените зелен и червен цвят (освен традиционните CMYK+White), с което цветовата гама на принтера се разширява с 30%. Това прави Avalanche Hexa много провлекателен за тези, които искат да възпроизвеждат точно цветовете на запазените марки, като например спортни отбори.

Kornit Avalanche Hexa е оборудван с 20 Spectra Polaris печатащи глави с 256 дюзи всяка. Форматът за печат е до 60х90 cm, а максималният капацитет – 250 светли/140 тъмни тениски на час. С процеса NeoPigment, потребителите на Kornit се възползват от предимствата на пигментно мастило, което отговаря на най-високите екологични регламенти. Освен това, отпечатаните с NeoPigment материали са отлични на допир, с широка гама от ярки и интензивни цветове, както и дългосрочна издръжливост и устойчивост на изпиране. На последно място, NeoPigment намалява значително времето за печат и производствените разходи в сравнение с решения, които изискват предварителна обработка.
Avalanche Hexa позволява да се печатат дрехи, изработени от памук, полиестер, ликра, вискоза, лен, коприна, вълна и други текстилни материали.

Източник: www.printdaily.ru
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.