Kornit Digital представи новa серия мастила на Fespa 2015

1791
Kornit Digital представи новa серия мастила на Fespa 2015
Spread the love

Новите мастила NeoPigment™ Pure, които бяха представени от Kornit Digital на Fespa ще бъдат с разширен цветови диапазаон, а също така и с подобрена контрастност, и усещане при допир.

Те са съвместими с всички дигитални машини за директен печат върху текстил, произведени от компанията. Освен споменатите до тук предимства на новата технология, която се явява наследник на съществуващата NeoPigment, тези мастила ще дават възможност за отпечатване на по-непрозрачен бял цвят с още по-голяма яркост.

 

Цветовете се образуват от 7 компонента – освен с всички цветове по CMYK се печта допълнително с червено, зелено и бяло мастило. По този начин се постига максимален обхват на LAB цветовия диапазон или разширяване на максималното цветово пространство с 15%. Подобренията оказват положително влияние и върху плътността на черния цвят, който може да бъде отпечатан чрез NeoPigment™ Pure.

Новата технология намалява миризмата след печат и е напълно устойчива на външни атмосферни условия, а също така и биоразградима. Тя може да бъде използвана върху почти всички видове платове, като същевременно е проектирана така, че да увеличи производителността на печатащите глави чрез по-бързо стартиране и надеждност на печата. Срокът на годност за използване е удължен и в същото време е намалено количеството производствен отпадък.

На изложението Fespa в Кьолн новите мастила бяха демонстрирани чрез машината Avalanche Hexa, произведена от Kornit Digital.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.