Kornit Digital представи новa серия мастила на Fespa 2015

2023
Kornit Digital представи новa серия мастила на Fespa 2015

Новите мастила NeoPigment™ Pure, които бяха представени от Kornit Digital на Fespa ще бъдат с разширен цветови диапазаон, а също така и с подобрена контрастност, и усещане при допир.

Те са съвместими с всички дигитални машини за директен печат върху текстил, произведени от компанията. Освен споменатите до тук предимства на новата технология, която се явява наследник на съществуващата NeoPigment, тези мастила ще дават възможност за отпечатване на по-непрозрачен бял цвят с още по-голяма яркост.

 

мастила корнит

Цветовете се образуват от 7 компонента – освен с всички цветове по CMYK се печта допълнително с червено, зелено и бяло мастило. По този начин се постига максимален обхват на LAB цветовия диапазон или разширяване на максималното цветово пространство с 15%. Подобренията оказват положително влияние и върху плътността на черния цвят, който може да бъде отпечатан чрез NeoPigment™ Pure.

Новата технология намалява миризмата след печат и е напълно устойчива на външни атмосферни условия, а също така и биоразградима. Тя може да бъде използвана върху почти всички видове платове, като същевременно е проектирана така, че да увеличи производителността на печатащите глави чрез по-бързо стартиране и надеждност на печата. Срокът на годност за използване е удължен и в същото време е намалено количеството производствен отпадък.

На изложението Fespa в Кьолн новите мастила бяха демонстрирани чрез машината Avalanche Hexa, произведена от Kornit Digital.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/