Kornit Digital Atlas индустриална платформа за директен печат върху облекла

1136
Kornit Digital Atlas индустриална платформа за директен печат върху облекла

Новата машина е проектирана за промишлено производство с висока производителност, впечатляващо качество на печат и ниски разходи за експлоатация.

Kornit Digital Atlas

 

Atlas е първата машина от новото поколение решения за директен печат върху текстил на Kornit. Тя предлага на компаниите уникален инструмент, с който да се справят с предизвикателствата на процеса.

Kornit Atlas е промишлена производствена система за производство с високо натоварване. Типичното годишно натоварване, за което е предвидена е 350 000 отпечатъка. Kornit Atlas е предназначена за компании, които произвеждат големи обеми облекла с печат, големи и средни компании, които се занимават със ситопечат и новаторски бизнес модели. Според производителя машината съчетава най-напредналите технологии с ниски разходи за производство.

Нови глави и мастила
Системата използва нови инкджет глави с рециркулация и новоразработени мастила, NeoPigment Eco-Rapid. Kornit Atlas е оборудван с уникална система за печат с подобрена версия на HD технологията, допълнена от бърз RIP и печатът отговаря на най-високите стандарти за качество и устойчивост. Новият Atlas е съвместим с облачните решения за бизнес разузнаване, анализ на производителността и оптимизация, които компанията планира да представи във втората половина на 2019.

Новите NeoPigmentTM Eco-Rapid мастила включват бяло мастило с водеща за индустрията плътност, сравнима с тази на конвенционалните сито мастила. Мастилата отговарят и на най-високите стандарти за устойчивост върху различни типове тъкани. Разширената цветова гама позволява дълбоки полутонове и точно възпроизвеждане на допълнителни цветове.

Представянето на Atlas следва продължителен период на тестване с изключително положителни отзиви от потребителите. Deborah H. Merrill, президент на Delta Group, коментира: „Много от иновативните възможности на Kornit Atlas, включително засичането на гънки и ергономията директно повишават производителността. Новите Eco-Rapid мастила осигуряват брилянтни цветове и цветова гама, покриват всички стандарти на тестовете за пране и нямат доловима миризма. Щастливи сме, че имахме възможността да тестваме Kornit Atlas и със сигурност той ще стане ключов компонент от производствената линия на дъщерната ни компания DTG2Go.”

Източник: kornit.com
Поздрави: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.