Landa и Komori подписаха сделка за партньорство

1830

Komori и Landa формализираха стратегическото си партньорство за печатни технологии. Директорът на Komori Yoshiharu Komori подчерта значението на нанографията за развитието на цифровите технологии за печат.

 Landa и Komori

Когато Landa показа прототипите си на нанографски преси на Drupa, платформите, на които бяха базирани, бяха доставени от Komori. Сега двете компании обявиха подписването на дългосрочен стратегически съюз за производствените модели. Landa заявиха, че са прекарали една година в „оценяване на предложенията от водещите производители на печатни преси в индустрията“. Изводът на компанията е, че Komori „са в собствена категория“.

От компанията допълниха: „При подготвяне на оценката си, Landa взе предвид инженерните решения, надеждността на дизайна, автоматизацията, издръжливостта и ценовата ефективност. Културата на нововъведения, техническите ресурси, търговския успех и финансовата стабилност на доставчика също бяха важни критерии.“

Landa ще използва платформа на Komori за моделите със собствената си марка, а Komori ще натрупа знания за нанографията за собствената си гама цифрови печатни машини, базирани на тази технология.

Landa е поръчала платформи от Komori за пресата за картонени опаковки с формат B1 S10FC. Тя ще бъде първата, която ще достигне до потребителите в първата четвърт на 2014. 170 от общо 430 преси, заявени от потребителите са от този модел.

Основателят и председател на Landa Бени Ланда подчерта разликата между позицията на Komori и тази на финансово притеснените европейски производители. Той каза: „удовлетворяващо е да имаме на своя страна като стратегически партньор единственият глобален производител на печатни машини, който продължава да преуспява въпреки предизвикателствата, пред които е изправена индустрията.“

По отношение за лицензните споразумения, договорени с Heidelberg и Manroland Sheetfed и9 обявени на Drupa, Ланда каза: „Достъпът до нанографската технология за печат на Landa е осигурен на етапи, уточнени в лиценза и които отговарят на определени изисквания за всяка фаза. Komori беше първата компания, която покри изискванията и ще е първа на пaзара със свои брандирани продукти. Ще има и други.“

Landa добави: „Все още очакваме нанографията да стане универсален стандарт, но действаме стъпка по стъпка и тази започва с Komori.“

Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.