Warning: getimagesize(/images/Landa%20Digital%20PrintingWEB.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Landa отложи пускането на нанографията на пазара

1715

Landa Digital Printing се върна на чертожната дъска със своите нанографски печатни системи. Актуалната информация е, че първите екземпляри няма да бъдат доставяни преди последната четвърт на 2013 – с година по-късно от първоначалните планове.

Landa Digital Printing нанотехнологии

Основната външна промяна в дизайна на машината засяга гигантския тъчскрийн с диагонал три метра, който беше включен в моделите, показани на drupa 2012. Той е заменен с „обгръщащ“ контролен пулт, разположен на изхода на машината. Новата система за управление е по-близка до използваните от съвременните офсетови преси. Тя има няколко по-малки тъчскрийна и позволява на оператора да следи машината от разстояние чрез таблет.

Основателят на Landa Digital Printing (LDP) Бени Ланда каза, че след drupa екипът на компанията в посетил над 120 клиента в 10 държави, за да „разбере истински потребностите им“ и огромният екран, чувствителен на допир, не е получил одобрение. „Сбъркахме“ – призна Ланда. – „Те казаха, че нещото е фантастично, но е на грешното място. Операторът щеше да търчи напред-назад и това не е практично“.

Добавянето на контролен пулт значи, че оригиналният компактен дизайн е станал значително по-голям.

Едностранната система S10FC за печат на гъвкави опаковки с формат B1 ще бъде първата, която ще достигне до клиентите. Към конфигурацията й е добавен конвенционален модул за лакиране, отново на базата на обратната връзка от потребителите. Това, заедно с новия контролен пулт, значи че дължината на S10FC достига 17m. Предишната версия на машината беше с дължина 8,65m.

Други промени включват подобряване на формулата на използваните наномастила и подобрения във вътрешния дизайн на печатните машини.

От LDP са променили позицията на печатащите глави, за да направят поддръжката от оператора по-лесна. Компанията използва печатащи глави с 1 200dpi, които според непотвърдена информация, са произведени от Kyocera. Последните пробни отпечатъци показват качество на печат, което е много по-високо от демонстрираното на drupa 2012.

Отпечатъците включват ситен канджи текст и равни фонов, отпечатани на различни медии, между които и хартия с висок гланц. LDP показа и мостри с конвенционален растер и 175lpi, както и стохастичен растер, типичен за мастиленоструйния печат. През последните седмици Benny Landa и екипът му са уведомявали клиентите, които са платили депозити, за забавянето на доставката, както и за последните постижения по отношение на качеството.

„Досега никой не се е отказал.“ – 
това обяви Landa.

„Имаме 430 писма, които заявяват намерени за покупка. Някои се отказаха след drupa 2012, но новите поръчки, които приехме, са повече“, добави той. „Всички искат машини, които са надеждни и напълно проверени“ – допълни той. –  „Няма грешка, която да не съм правил в кариерата си и една, която никога няма да повторя, е да доставя продукт, който не е готов.“

Източник: techandcomms.wordpress.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.