Landa Digital Printing набра 300 милиона долара

1392
Landa Digital Printing набра 300 милиона долара

Бени Ланда: Това финансиране ще гарантира бързият растеж, от който имаме нужда, за да доставим нанографската си технология на клиентите от целия свят.

Landa Digital Printing

 

Landa Digital Printing обяви, че е набрала финансиране от 300 милиона долара, водено от частната инвестиционна компания SKion GmbH и с участието на предишния инвеститор, германската химическа група Altana. И двата инвеститора са собственост на Susanne Klatten, най-богатата жена в Германия.

Landa Digital printing, основана от пионерът на дигиталния печат Бени Ланда, разработи нанографска технология за дигитален печат. Тя е предназначена за пазарите на опаковки, издателския бизнес и рекламни материали. Теоретично нанографията позволява на печатниците да печатат изгодно къси до средни тиражи и премахва ценовата пропаст между дигиталния печат и офсета.

Внушителното финансиране ще бъде използвано за разширяване на инфраструктурата на компанията, производствените ѝ възможности и изследователска дейност.
Ланда казва: „Приветстваме дълготрайната си връзка с Altana и сериозното финансиране е една от основите, които са ни нужни, за да реализираме бърз ръст, след като започнахме да доставяме нанографските си машини на клиентите по целия свят. „

Преди тази сесия на финансиране, Landa Digital вече бяха набрали 400 милиона от самият Бени Ланда и Altana. Бени Ланда продължава да е основният акционер на компанията с 54% дял. Altana има 33.3%, а SKion 12.7%.

Източник: en.globes.co.il
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.