Langley придобива DruckChemie

1644
Langley придобива DruckChemie

Собствениците на Manroland Sheetfed купуват производител на химия за полиграфията.

Langley придобива DruckChemie

 

DruckChemie, германската група за производство на химикали за печатната индустрия,  ще бъде придобита от промишлената група от Великобритания Langley Holdings Plc. DruckChemie са срещнали финансови затруднения и през септември са били принудени да въведат външен контрол. Договорът за придобиването е бил подписан на 7 ноември, а осъществяването на самата сделка се очаква съвсем скоро.

DruckChemie има годишни приходи от около 75 милиона евро и около 300 служители и е най-големият производител в Европа на химикали за печат, с локации в цяла Европа. Компанията също така оперира и в Бразилия.

Langley са извършили множество придобивания на предприятия с по-слабо представяне през последните две десетилетия, развивайки се до близо милиард евро приходи. Групата е създадена през 1975 г. и в нея работят над 4000 души в над 70 страни. Групата няма никакви дългове и се гордее за това, че никога не продава някоя компания, която е придобила. Langley влезе в печатния сектор през януари 2012 г. с придобиването на германския производител на печатни машини Manroland Sheetfed.

Говорител на Langley е казал: „Щастливи сме, че постигнахме споразумение за придобиването на DruckChemie. Компанията допълва нашия Manroland бизнес за печатни машини и демонстрира нашата по-нататъшна ангажираност към сектора.“

Източник: whattheythink.com и www.langleyholdings.com

Интернет портал за печатни технологии.