Linx 8900 е идеален за кенове бира

1483
Linx 8900 е идеален за кенове бира

Принтер Linx 8900 е успешно използван от крафт пивоварна в Лондон. След купуването на Linx 8900 за гамата си премиум бири, Beavertown Brewery са очаровани от лесната работа на машината, съвместимостта ѝ с високоскоростните производствени линии и надеждната ѝ работа във влажна среда.

 

принтер за кенове бира

 

Linx 8900 печата един ред код с помощта на бързосъхнещото мастило Linx Black 1240, машината печата на долния ръб на кена. Машината осигурява правилно позициониране и отлична четивност на малка зона. Кодът с височина 2-3мм съдържа срок на годност и код на партидата.

Компанията първоначално е използвала Linx CJ400 CIJ за печат на всички кодове, но е купила Linx 8900 след драматично разширяване. Производствените партиди са се увеличили от 700 на 10000 литра, еквивалента на 77 000 литра седмично, което изисква по-високи скорости на линиите за затваряне в кенове.

 

принтер за кенове бира

Linx 8900 може да се справи със сегашната максимална скорост на линията от 200 кена в минута, както и с по-високи скорости, които може да бъдат необходими в бъдеще. Също толкова важно е, че принтерът може да се справи с променливата скорост на линията, което гарантира, че качеството и резкостта на кода остават непроменени дори при увеличаване или намаляване на скоростта на линията.

Друго предимство на Linx 8900 е неговия IP55 рейтинг. Той гарантира, че принтерът може да работи надеждно по време на операцията по пълнене, която се случва при температури между -1°C и 0°C, които водят до формиране на конденз по кеновете. Този рейтинг позволява на машината да остане на мястото си по време на измиването на линията след всяка смяна.

Източник: linxglobal.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.