Loretoprint закупи първата Komori Impremia IS29 в Италия

1714
Loretoprint закупи първата Komori Impremia IS29 в Италия
Spread the love

След закупуването на първата в Италия машина Komori Impremia IS29, управляващият директор на Loretoprint обобщи причините, довели до избора на тази система:

„Намираме се в нов еволюционен етап от живота на компанията, която продължава своя ръст и почувствахме нуждата да отговорим на това чрез конкретни действия. Наскоро бе разширен департаментът за довършителни процеси, където бяха добавени нови системи за ламиниране и сгъване. Същевременно имаше празнина в печатните технологии. Към момента разполагаме с iGen 4 и Presstek Di с формат 35х50 см, на които отпечатваме цялата си продукция. Осъзнахме факта, че този размер ни ограничава и започнахме да търсим ново решение, което да отговори на все по-кратките срокове за производство и нарастващите изисквания за допълнителни обработки.”

 

Въз основа на това италианската компания залага на UV LED модела Komori Impremia IS29, който позволява по-голяма гъвкавост и по-висока производителност. Функционалността на новата системата напълно попада в областта на цифровите технологии, но същевременно е близка и до офсетовите такива. Сред решаващите параметри за купувача са били компактният размер от само 5 метра, формата 50х70 см и почти удвоеният производствен капацитет със скорост 3000 пълноформатни листа в час. Моделът най-пълно е покрил изискванията за възможност от последващи довършителни процеси, изработвани в Loretoprint. Допълнително е разширен и обхватът на медии, с които компанията ще работи, тъй като Komori Impremia IS29 поддържа работа с медии от 60 до 600 гр/м2 при едностранен и до 450 гр/м2 при двустранен печат.

Повече за модела Komori Impremia IS29 може да видите в следващото видео:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.komori.eu

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.