Lüscher си осигури обещаващи нови перспективи на drupa

1532

Производителят на CtP представи на изложението новия си UV експонатор XDrum!, разработен съвместно с Heidelberg

Lüscher's XPose!Lüscher казаха, че по време на drupa пред тях са се появили „обещаващи нови перспективи“. Ултравиолетовата система XDrum! съчетава модула за експониране от Lüscher’s XPose! UV, който включва лазерни диоди, оптика, електроника и софтуер, с шаситата Heidelberg Suprasetter.

Heidelberg нарекоха XDrum! „много интересна алтернатива за потребители с голям разход на пластини“, които могат да се възползват от по-ниската цена на UV печатните форми. Според Lüscher цената на XDrum! UV ще направи машината ценово ефективна за печатници, които произвеждат между 10 000 и 15 000 кв. м. пластини годишно.

Системата може да експонира до
25 пластини в час. Тя има външен барабан, който може да се справи с пластини с максимален размер. 930×1060 милиметра. Изпълнителният директор на Lüscher Tanner каза: Има голям интерес сред посетителите-експерти, който доказва, че нововъведенията в продукта отговарят на нуждите на клиентите. „drupa 2012 ни даде трибуна, от която да предложим лично новаторските си CTP, да поддържаме контактите със сегашните си клиенти и да създадем обещаващи нови перспективи.“

Според
Tanner, голямоформатната плоска CTP система на компанията MultiDX! 240 също е привлякла вниманието на потребителите. Хибридното решение MultiDX! 240 може да работи с пластини с формат до 1300×1100 милиметра и може да работи както с твърди, така и с гъвкави форми за печат. Машината може да експонира едновременно флексографски, офсетови и форми за висок печат с разделителна способност от 5 080 dpi.

Източник: globalprintmonitor.info

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.