Mонди пуска DNS® high-speed inkjet на пазара на професионален дигитален печат

2460

DNS® high-speed inkjet е разработена за нуждите на разрастващия се пазар на високоскоростен inkjet печат. Високоскоростният inkjet печат се появява като приложима алтернатива на офсетовия печат, за приложения като транзакционен печат и транспромо.

 DNS® high-speed inkjet
Печатниците в световен мащаб продължават да разширяват потенциала си с модерни печатни машини. В съответствие с последните технологии, Монди пуска нова хартия за дигитален печат, DNS® high-speed inkjet. Част от гамата DNS®(съкратено от Digital Needs Specialist (дигиталният печат се нуждае от специалисти)), DNS® high-speed inkjet е разработена в тясно сътрудничество с водещи OEM производители и има специално обработена повърхност за абсорбация  на  мастила на водна основа, на основата на багрила и пигментни мастила, при висока скорост на печат от 200 и повече м/мин.  
 
“По-голямата част от пазара на високоскоростен inkjet печат все още използва мастила на основата на багрила, но има и машини, които използват изключително пигментни мастила. DNS® high-speed inkjet няма ограниечение за използване; тя може да се използва както при машини с пигментни мастила, така и при машини с мастила на основата на багрила, което вярваме, че е важна характеристика за бъдещето развитие в технологията на мастилата,” обяснява Йоханес Клумп, Директор Маркетинг и Продажби в Монди Анкоутид Файн Пейпър.
 
Високоскоростните inkjet машини предлагат печат на променливо изображение(variable  data) и персонализирана  комуникация, насочена към клиента; ефективност на разходите. Отразявайки тези пазарни тенденции, Монди разработи DNS® high-speed inkjet, имайки предвид приложения като транзакционен печат, транспромо и директен мейлинг. Хартията има гладка повърхност и висока белота, което дава възможност за силен контраст  и равномерно разпределение на мастилото. Хартията и качествата са оптимални за използване при производството и на книги при поискване (book-on-demand), където се очаква развитие при високоскоростния  inkjet.

Благодарение на специално обработената повърхност на DNS® high-speed inkjet, абсорбацията на пигментните мастила, както и на тези на основата на багрила става без размазване на цвета и без да се получават артефакти.  Това е необходимо при точното възпроизвеждане на лога, баркодове и текст при транзакционни документи и транспромо. Еднаквостта на цвета, която се постига с DNS® high-speed inkjet  осигурява  гладко  нанасяне на цветовете при печат на изображения и графики. 
 
“Ние сме убедени в предимствата на високоскоростната inkjet технология и нейното място на пазара  на  дигитален  печат,“  казва Любомир Клинка, управител на Кромуел Братислава. Кромуел е един от водещите оператори на хибридна поща в Братислава, Словакия и клиент на  DNS® high-speed inkjet. “Резултатът, постигнат при печат на  DNS® high-speed inkjet е впечатляващ и ние сме убедени, че това е една от най-добрите хартии за нашите OCE high-speed inkjet машини.” 
 
DNS® high-speed inkjet е налична в 80 и 90 гр. роли, с диаметър от 700 до 1450мм., ширини на ролата 21см и повече, вертикално и хоризонтално насочени. Тя е част от зелената гама (Green Range) на Монди от екологични хартии, сертифицирана е по FSC®, CBS2 (clearing bank standard) в 90гр. и се предлага и като CO2 неутрална.
 
За повече информация за портфолиото high-speed inkjet на Монди, моля посетете www.mondigroup.com

Монди Анкоутид Файн Пейпър Сейлс ГмбХ
Монди Анкоутид Файн Пейпър е дивизия на Монди – водеща, международна компания за производство на хартии и опаковки.
 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.