M-real ще демонстрира нови материали за хартиени опаковки

2857

По време изложението ProSweets 2012, което ще се проведе от 29.01.до 01.02.2012 в Кьолн , компанията M-real ще покаже нови материали за хартиени опаковки, разработени специално за сладкарски изделия.

Опаковките произведени от материали на фирмата Carta Solida и Simcote имат отговарящи на стандартите органолептически качества(метод за определяне на качесто въз основа на зрение, обоняние, слух , вкус и др. Компанията ще представи освен това своите последни инвестиции в посока на подобряването на обслужването на клиентите. M-real ще разгледат на семинари резултатите от дейността си в посока на безопасност на опаковките на храни и възможностите за олекотяването им, без да се губи здравината им.

Carta Solida и Simcote

Екологичността на картонената опаковка се цени все повече и компанията M-real. Фирмата ще демонстрира, че нейните продукти са изработени от влакна на дървесина, която се добива в сертифицирани скандинавски гори. Използването на олекотени картонени опаковки с материали на M-real помага да се намалят вредните емисии от въглероден двуокис и да се намалят разходите на енергия при производството им.

M-real е международна компания, водещ европейски производител на хартия, картон и опаковъчни материали. Други направления на производството й са етикетна хартия и други висококачествени хартии и картони. Основният пазар на компанията е Европа, но присъства и на другите световни пазари.

Източници: news.pechatnick.com, www.upakovano.ru

Превод: инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.