MacDermid ще покаже новите си разработки за флексопечат на изложението FTA INFO*FLEX

1060

Малко преди изложението FTA INFO*FLEX компанията MacDermid Printing Solutions обяви за излизането на няколко нови разработки за флексопечат.

LUX ITP

Една от тях е LUX In-the-Plate (ITP). Технологията (ITP) позволява получаването на печатащи елементи с плосък връх, без нужда от специално експонационно или финишингово оборудване, при използването на фотополимерни печатни пластини.

В момента технологията LUX ITP е в процес на алфа тестване. С нейна помощ се произвежда комерсиална продукция, но компанията планира да проведе още тестове, преди да я пусне на пазара. За сега се предполага, че това ще стане към края на 2013г.

Второто предложение, което ще можете да видите на FTA INFO*FLEX е наречено M System . Това е система за производство на флексографски печатни форми с помощта на течен полимер. Системата позволява създаване на изображения с линеатура 100 lpi при скорост от 5,5м2 за час.

Последната новост от MacDermid Printing Solutions е термалният процесор LAVA 5080, той позволява обработването на пластини с размер до 127×203,2 см. Устройството е предназначено за флексографски печатници с широкоформатни печатни машини.

Източник: whattheythink.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.