manroland и Oce обявиха стратегически съюз

1760
Spread the love
manroland AG и Océ Printing Systems GmbH постигнаха споразумение за глобално сътрудничество в областта на мастиленоструйния печат. От 2011 manroland и Océ ще бъдат първите на пазара, които ще предлагат цялостни решения за мастиленоструен печат насочени към печатната индустрия.
Компаниите заедно ще осигуряват решения, коитопокриват всички производствени етапи в полиграфията, комбинирайкиуправление на файлове, дигитален и офсетов печат, както и довършителниоперации.

Най-облагодетелствани от това коопериране ще са печатниците. Те щемогат да изберат оптимални технологии с поглед към бъдещето, след катобъдат съвместно съветвани от manroland и Océ. Двете компанииседопълват идеално. Ползите за manroland , които тепърва ще навлизат всферата на дигиталнияпечат е че ще трупат своя опит стъпка по стъпка в партньорство с фирмалидер в областта. Océ от своя страна ще получидостъп до нови клиенти и следователно ще имавъзможност значителнода разшири пазарния си дял в полиграфическата индустрия.„Стратегическото ни партньорство с manroland е идеалнатавъзможност да наложим мастиленоструйната технологията на Océнапазара.”, казва Себастиян Ландесбергер, бизнес стратегии вOcé.

Мастиленоструйните системи все по-често се използват като допълнениекъм офсетовия печат за малки тиражи с невисоки изисквания къмкачеството. Те предлагат ценово предимство, подходящи довършителниоперации и къси срокове на изпълнение. Областите на приложение вариратот книги, рекламни вложки до каталози и брошури и др..

manroland имат огромен опит в разработването и производство нависокопроизводителни офсетови технологии, както и свързаните с тяхдовършителни системи. Océ от своя страна има опит винтеграцията, управлението на работния процес, печата на променливиданни с висока производителност. До скоро клиентите бяха принудени дапригаждат тези две различни технологии сами в неефективни викономическо отношения решения.

Една от ползите за Océ от този стратегически съюзe възможността да използват дистрибуторска мрежа на manroland

„Кооперирането открива много обещаващ растящ пазар пред нас,такъв които е позициониран много близо до изконните преимущества наmanroland. Дигиталният печат вече има пазарен дял, който не е заподценяване. Обемът на дигиталната печатна продукция нараствазначително, особено за къси тиражи. Много от нашите клиенти инвестиратв дигитални машини. Това е първата конкретна стъпка към отваряне нанови възможности пред manroland  и към подсигуряване надоходенбизнес в дългосрочен план, защото сферата на дигиталния печат постоянноувеличава дяла си в печатната индустрия.”, каза ГердФинкбайнер,изпълнителен директор на manroland.

„Като един от лидерите в дигиталния ролен печат,Océ иматдългогодишни успехи по света в сферата на високоскоростния дигиталенпечат. Също така сме много добре позиционирани в секторана директния мейлинг. С нашите нови високопроизводителнимастиленоструйнисистеми, за пръв път имаме възможността да разширим нашия пазарен дял.Само за две години станахме един от лидерите в дигиталния цветен роленпечат. В следващите години ние ще използваме лидерската си позиция вЕвропа и Северна Америка, за да разрастнем нашия бизнес специално вАзия и Източна Европа.”, добави Себастиян Ландесбергер отOcé.

Превод: Иван Иванов
Източник: manroland.com

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила,хартии и картони, консумативи,машини втора употреба др. – Printstock.info

Биографична информация