Manroland отбеляза голям брой постъпили поръчки за финансовата 2010

1660

Компанията очаква ръст през 2011 и нормализация през 2012.

Manroland отбелязаха ръст на предстоящите поръчки през финансовата година 2010. Броят на поръчките, приети за изпълнение, са нараснали с 15 процента спрямо предишната година. Общата стойност на поръчките, които са приети е била 976 милиона евро. От друга страна, стойността на продажбите е намаляла на 942 милиона евро (1 112 милиона за 2009). През 2010 компанията е загубила 66 милиона евро. Въпреки това, признаците на възстановяване са станали видими през последната четвърт и за нея не са регистрирани загуби. От компанията очакват фискалната 2011 да бъде печеливша.

Продължаващият ръст на търсенето в региона на Китай, Индия и Латинска Америка, както и успешното представяне на изложения за печатна техника като IPEX в Бирмингам и Expoprint в Сао Паоло, Бразилия, са сред главните фактори за големия брой поръчки, приети от Manroland. Тази положителна тенденция все още не се отразила на продажбите, които са с 15% по-ниски от тези за 2009. Осемдесет процента от продукцията на компанията е била предназначена за износ, значителен дял имат развиващите се пазари. Продажбите в Бразилия, Русия, Индия и Китай са нараснали с 50% спрямо предишната година. Приходите от продажби на резервни части, поддръжка и други услуги също отбелязват растеж.

„През 2010 имаше ясно изразена тенденция при постъпващите поръчки през 2010. Особено силно е представянето ни в Китай, Южна Америка и Германия. Нововъведенията ни, както в листовия, така и в ролния печат, както и гамата ни от услуги, бяха приети особено добре”, каза Gerd Finkbeiner, изпълнителен директор на Manroland. “Допускаме, обаче, че няма да можем да върнем приеманите поръчки и продажбите на нивата отпреди кризата. Предприехме много финансови и оперативни стъпки, за да се приспособим към условията и очакваме задоволителни резултати в средносрочен план.”

Източник: manroland.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.