manroland планира да приложи нанографията в офсетовите си печатни машини, които вече са закупени от клиентите

2127

Landa ще партнира и на листовата дивизия на manroland.

Landa Corporation и manroland Sheetfed подписаха стратегическо партньорство, което ще позволи на производителя на офсетова техника да разработва цифрови продукти, базиранин на нанотехнологията на Landa. Изпълнителният директор на manroland Sheetfed, Raphael Penuela, каза, че целта на производителя е да осигури на клиентите си „иновативни и продуктивни решения“, включително технологии за дигитален печат. 

бени ланда
Penuela добави: „Печатната нанотехнология на Landa предлага гъвкавостта на цифровия печат, съчетана със скоростта и качеството на офсета. Това перфектно се вписва в стратегията ни“. Той допълни, че manroland могат да предложат нанографията на Landa на потребителите, които вече имат печатни машини manroland. „Целта ни ще бъде да предложим на потребителите си нови решения за дигитален печат, като превърнем офсетовите машини, които те вече имат, в нанографски.“

Основателят на Landa, Бени Ланда, допълни: „Това ново партньорство съчетава престижната марка manroland с възможностите на нанографията. Това ще даде клиентите на manroland достъп до цифровите печатни технологии като превърнат офсетовите преси manroland, които имат в нанографски машини.“

За момента няма допълнителна информация за кои модели на manroland ще се отнася тази възможност. Партньорството между manroland Sheetfed и Landa Corporation последва обявеното по-рано лицензно споразумение, което позволява на Komori да използва нанографската печатна технология за свои цифрови печатни машини за опаковки и рекламни материали.

Ланда каза: „В обозримото бъдеще ще видим цифрова технология за печат, която е в състояние да замести офсета в областта на тиражи от порядъка на десетки или стотици хиляди, но пазарът изисква все по-малки тиражи, съчетани с гъвкавостта на дигиталните технологии. Тук е ролята на Landa Nanographic Printing.“

Източник: manroland-sheetfed.com, landanano.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.