manroland получи 709-я си патент

2102

Компанията получи патент номер 7 614 725 от ведомството за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO)

Така manroland заеха второто място сред всички производители на печатна техника по брой регистрирани патенти и затвърди реномето си на компания, разработваща върхови технологии за графичната индустрия. Досега manroland спечелиха седем технологични награди Intertech, последната от които през 2006 г. за  пресата ROLAND 700  DirectDrivе.

Седемстотният патент беше получен по-рано тази година за устройство за трансфер на мастилата, разработено от екипа за разработка на листови преси в инженерния център на компанията в Офенбах. Според USPTO, седемстотин и деветте патента на manroland след 1976 г. им дават предимсто пред KBA (665) и Komori (320). manroland също така е на второ място в печатния сектор по брой чакащи за одобрение патенти в САЩ за миналата година.

„Компанията се гордее с постиженията на инженерите и специалистите по развойната дейност”, каза Vince Lapinski, изпълнителен директор на manroland Inc.  „Патентите са първата стъпка към комерсиализирането на технологиите и те все по-често ще защитават усъвършенствани елементи от печатната техника. Печатниците във всички сектори видяха нововъведенията, които представихме на пазара и потребителите осъзнават възможностите, които придобиват, когато инвестират в преса manroland.“

ROLAND 700  DirectDrivе
/На снимката: печатна машина ROLAND 700  DirectDrivе/

Текста написа: Мартин Новев, Printguide.info

Източник: members.whattheythink.com

Интернет портал за печатни технологии.