Manroland пусна на пазара листовата преса със система за автоматично обръщане на хартията

1777

Manroland 900 XXL може да произведе 64-странична кола с едно преминаване през машината.

Максималният размер на листа, с който може да работи пресата е 1 310×1 870 милиметра, което я прави машината със система за обръщане с най-голям формат на пазара, по голям от Heidelberg XL162 и KBA Rapida 162. максималното печатаемо поле е 1 290×1 850 милиметра. Машината скъсява и времето за подготовка и настройване на цветовете.  Когато се използва автоматичното обръщане, XXL може да печата 10 000 листа в час.

Първата такава машина е инсталирана в печатницата Himmer в Аусбург, Германия.
“Наричане този формат “златен”, защото ни дава предимства при изпълнението на почти всичките ни поръчки”, споделя управителя на Himmer Hannes Eisele.

Допълненията към пресата включват InlineObserver, който следи обръщането на листа и преминаването му през секциите на машината. Като опция се предлага и InlineSlitter, който разрязва отпечатаните листове и създава две купчини от листове 5B. Така се улесняват довършителните процеси. Други възможни допълнения са системата за управление на цветовете по време на тиража InlineColorPilot и системата за автоматично зареждане на пластините APL.

Manroland 900 XXL

Източник: manroland.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.