manroland пак продадоха ROLAND 700 Direct Drive

2756

Най-голямата печатница в Питсбърг закупи ROLAND 700 Direct Drive по време на Graph Expo в Чикаго.

manroland, обявиха продажбата на осемцветна ROLAND 700 Direct Drive с Perfector (двустранен печат) на печатница Knepper Press.

ROLAND 700 Direct Drive е известна като машината с най-бърза подготовка на пазара има осем печатни секции, обръщач и лакираща секция. „Системата Direct Drive ще допълни машинния ни парк, като ни позволи да печатаме ефективно и ефикасно тиражи от 500 удара. Машината ще е свързана в мрежа с другите две листови машини чрез printnet, така че ще можем да прехвърляме тиражи от една на друга. По-бързата подготовка ни дава предимство пред другите печатници. Това е идеалната среда между нашите дигитални и офсетови машини.” Бил Непер, председател на борда на директорите.

ROLAND 700 Direct Drive дава възможност за извършване на няколко процеса наведнъж. Смяната на формите, която допреди ставаше последователно за всяка секция, сега е едновременна за всички секции, до 12-та. Времето за подготовка може да бъде свалено с до 60% от това на старите модели машини. Всяка печатна секция има автоматизирана система за смяна на пластините APL. Огромното предимство е, че всички форми могат да се сменят за една минута, независимо от конфигурацията на машината. На практика времето за смяна на форми се елиминира, понеже става по време на измиващите програми, при които едновременно се измиват натисковите и офсетовите цилиндри.

Превод: Иван Иванов
Източник: whattheythink.com
Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила, хартии и картони, консумативи, машини втора употреба др. – Printstock.info

Интернет портал за печатни технологии.