manroland web systems създадоха първата 120 странична преса в германската печатница Kraft-Schlötels

1102
manroland web systems създадоха първата 120 странична преса в германската печатница Kraft-Schlötels

Kraft-Schlötels във Васенберг и manroland инсталираха първата 120-странична преса и втори 160-страничен LITHOMAN.

 

120 странична преса

 

Kraft-Schlötels, компания на WKS, и manroland реализираха уникален проект – чрез съчетаване на съществуваща 48 странична печатна машина със 72-страничен LITHOMAN, първата 120 странична печатна машина в света започна да работи във Васенберг. Нещо повече, втора, 160-странична машина започна работа по същото време.

С тази инвестиция, WKS следва стратегията си да инвестира в най-новите технологии, пореди което отново залагана най-новата технология от Аугсбург, както от много години насам. „Сътрудничеството с manroland web systems ни се е изплатило във всеки аспект. Всяка от нашите печатни линии LITHOMAN се справя безупречно по отношение на стабилността, качеството и производителността. След много добро сътрудничество и осъзнаване на сложния проект за първите две 160 странични преси, беше съвсем ясно, че отново заложихме на екипа от Аугсбург за нашите 48 и 72 странични машини, ” каза д-р Dittmann, изпълнителен директор WKS Group.

В променящата се среда на рекламния и медиен пейзаж, печатната индустрия трябва да се препозиционира постоянно. Заради променящата се пазарна среда, печатните компании трябва да реагират с подобрени бизнес модели и производствени процеси. Това развитиеима нужда от новаторски дух, който manroland web systems и WKS съчетават с революционни нововъведения за печатния сектор с големи обеми. Благодарение на това, двете компании са сред лидерите в печатната индустрия.

Източник: Пресинформация на manroland
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.