Memjet обяви старта на Aspen – ново поколение печатаща глава за цветен мастиленоструен печат.

1182
Memjet обяви старта на Aspen – ново поколение печатаща глава за цветен мастиленоструен печат.

В близко бъдеще Aspen ще бъде на разположение на партньорите-производители на оригинално оборудване и клиентите на Memjet, за модернизация на съществуващи принтери.

Memjet обяви старта на Aspen

 

Компанията съобщава, че главата е предназначена за използване в индустриални принтери за етикети и търговски печат и осигурява високо качество при скорост до 69 метра в минута с пълен контрол над точките на позициониране. Чрез точното позициониране на точката, главата предоставя на потребителите възможността да управляват настройките на изображението, включително цвят, форма, контур, полутонови преходи, размер на линиите и градация. Пълният контрол на точката дава възможност за цялостно по-високо качество на печат. Прецизността на точката подобрява и полутоновите преходи на системата за стабилни, гладки тонове, които могат да се сравняват с фотографско качество. Печатащата глава разполага с 70 400 дюзи. Те доставят милиони капки мастило в секунда, а съответстващата на ширината на листа печатаща глава Aspen осигурява резолюция на печат до 1600 dpi при пълноцветен печат.

Печатащата глава Aspen може да бъде инсталирана в самостоятелни принтери или да бъде интегрирана в печатни системи и производствени линии. Тя се предлага в три конфигурации:

  • Единична печатаща глава за един принтер;
  • Две глави, монтирани „в линия“ за печат върху ролни медии до 43 cm (размер B3);
  • Четири глави за двустранен печат на листови или ролни машини.

Лесната интеграция позволява печатните машини да бъдат безпроблемно актуализирани с бъдещи технологични разработки без големи разходи и гарантира, че клиентите ще могат да бъдат винаги в крак с технологичните развития на пазара.

Източник: memjet.com
Преведе: Мария Шабанска

Много производители на оборудване за дигитален печат разчитат на печатни глави на технологията Memjet. Какво представялява обаче тя, вижте тук: Технологията Memjet  

Интернет портал за печатни технологии.