MGI закупи френския лидер в 3D печатните технологии CERADROP

1359

MGI Digital Graphic Technology, обяви за придобиването на 100% от CERADROP, компания специализирана в проектирането и производството на висок клас професионални системи за мастиленоструен печат.

По този начин, MGI Digital Graphic Technology открива пред себе си нов голям пазар, където ще използва същите методи за управление, които са довела до сегашният международен успех на фирмата.

CERADROPКои са CERADROP?
CERADROP е модерна френската компания, основана през 2006 г. от членове на CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) световно известната лаборатория. За по-малко от седем години фирмата се превърна лидер на френския пазар за мастиленоструйно оборудване и отпечатването на 3D компоненти.

Компанията комбинира уникални технологии, съчетана със специфични мастила CERADROP разработи съвременно оборудване за печат на 2D и 3D-керамични и органични електронни компоненти с висока добавена стойност като например антени, органични светодиодни (OLED) екрани, електронни чип карти, соларни клетки и биомедицински сензори.

Благодарение на използваните технологии, компонентите могат да бъдат отпечатани върху голямо разнообразие от материали като стъкло, метал, полимери, пластмаси, хартия и други, което отворя множество приложения превъзхождащи конвенционалните производствени процеси.

CERADROP разчита на екип от 15 инженери и техници с докторски степени във Франция.
В момента компанията участва в няколко основни програми за научни изследвания:

SprinTronics – проект свързан с електрониката и соларната индустрия пробивна технология в области като медицински, космическите изследвания, дигиталната сигурност и електрически превозни средства

ASTRIJE – проект управлява от CEA свързан с развитието на мастиленоструйния печат

CerMJet – разработен с DGA в областта на печата на керамични магнитни компоненти

Прогнозира се пазарът в тази област да достигне повече от 40 млрд. долара през 2020 г.

Производството на отпечатани електронни компоненти ще нарасне експоненциално през следващите години. Тези нови процеси са пригодни за много и различни сектори като енергетиката, космическите изследвания, отбрана, транспорт, здравеопазване и изискват големи обеми на производство.

Предимствата на отпечатаната електроника в сравнение с традиционните методи за създаване са многобройни: по-малка инвестиции, възможност за персонализиране, интеграция на компонентите върху медии от всякакъв размер и сложност.

Тези качества са в основата на прогнозираният пазарен бум в печатни електроника. Според IDTechEx , пазарът за печатни електроника се оценява на $ 9 400 000 000 през 2012 г. и се прогнозира да нарасне до повече от 40 милиарда щатски долара през 2020 г. и $300 милиарда до 2030.

Стратегически ходове на MGI
През 90-те дигитални печатни технологии разтърсиха света на конвенционалните офсетови печатни процеси. Нова революция в момента е в ход в света на електрониката с пускането на отпечатаната електроника и 3D печатът.

Сливането на технологиите на CERADROP и MGI ще отговарят на нуждите на една нова индустрия, която расте с голяма скорост. Технологичната експертиза и ноу-хау, които фирмата притежава ще окажат незабавно въздействие върху сегашната линия на MGI и техните бъдещи продукти.

Крайната комбинация от тези различни области на компетентност създава група, която разполага с необходимият опит и ноу-хау за да се възползва напълно от обявената революция на печат на електроника и 3D печата.

Edmond Abergel , президент на MGI Digital Graphic Technology , заяви: “ Нашите технологични предимства ни позволи да бъдем лидер в този нов бизнес сегмент . С отбора от CERADROP на наша страна, ние можем да създадем център за високи постижения с голям експертен опит в областта на мастиленоструйният печат. По този начин CERADROP ще ни даде възможност не само да ускорим процеса на създаване на иновациите в настоящите ни пазари, но също така да се позиционираме на челно място в тези нови пазари за печат на електроника и 3D печат, който обещават да станат масови през следващите пет години“.

Източник: Графком Диджитал Принтинг Солюшънс

Интернет портал за печатни технологии.