MGI интегрира Memjet DuraLink в новата B1 инкджет система AlphaJET

1207
MGI интегрира Memjet DuraLink в новата B1 инкджет система AlphaJET

MGI Digital Technology вече е глобален OEM партньор на Memjet и ще интегрира технологията DuraLink в своята AlphaJET, новата им B1 мастиленоструйна преса за печат и облагородяване на рекламни материали и опаковки.

AlphaJET

 

AlphaJET „съчетава традиционните самостоятелни работни потоци като предварителна обработка на хартия, печат и облагородяване“. AlphaJET използва DuraLink технология за CMYK печат и има разделителна способност 1600 dpi. Бялото и прозрачно мастило използват UV инкджет технология, която осигурява „най-добро в класа“ допълнение към дигиталния печат. Съчетанието от тези процеси позволява на AlphaJET да печата и облагородява велпапе, хартия, пластмаса и синтетични материали със скорост до 1800 листа B1 (707х100 mm) в час.

AlphaJET е първата листова машина с такава ширина на печат, която използва мастиленоструйни глави, мастило и модули DuraLink. Тя е и първата петцветна система за цифров печат, която предлага декоративни специални ефекти като 2D/3D UV ефекти и персонализиран печат с метално фолио.

Michael Abergel, управител на MGI, казва: „Memjet са разработили изключителна технология с архитектурата и модулите за печат DuraLink. Екипната работа и техническа поддръжка на AlphaJET ни позволиха с лекота да постигнем безпрецедентни възможности. AlphaJET е проектирана, за да представи нови модели на печатната и довършителната индустрия. За този важен продукт ние открихме идеален партньор в лицето на Memjet. Те разбират духа на иновациите, който вдъхновява MGI.“

Източник: memjet.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.