MGI персонализира 20 000 корици с релеф и топъл печат

1944
MGI персонализира 20 000 корици с релеф и топъл печат

MGI Digital Technology в сътрудничество с други компании произведе 20 000 персонализирани карти за кориците на каталога на Graph Expo 2015, използвайки своите уникални решения JETvarnish 3D Spot UV Coater и iFOILHot Foiling.

Второто бе отличено през 2015 с наградата InterTech Technology от асоциацията на печатарската промишленост в Америка, докато първото има подобен приз още от 2013 година.

 

MGI Digital Technology

Чрез JETvarnish 3D Spot UV Coater може да се променя дебелината на UV покритието в границите от 3 до 200 микрона върху един лист. Всичко това се случва без необходимост от подготовки, изготвяне на пластини, като технологията позволява производство на единични бройки. Медиите могат да бъдат с размер до 52х105 см и тегло до 600 гр/м2. Специфичното е, че чрез технологията не е необходимо предварително ламиниране на продукцията, излязла от дигитален печат. Производството става посредством две камери, служещи за проследяване на отпечатъка и движението на листа.

 

JETvarnish 3D Spot UV Coater

Чрез дигиталната технология iFOILHot Foiling се добавя възможността за топъл, релефен печат, с възможност за използване на различни ефектни фолиа. Отново се избягва необходимостта от експонация на филми и подготовки, и се позволява изработване на единични бройки. Технологията позволява поставянето на до 3 различни фолиа с едно преминаване през машината. Като част от JETvarnish 3D, iFOIL има същите работни параметри и изисквания към използваните медии.

 

iFOILHot Foiling

За изработването на персонализираните карти за кориците на каталога на Graph Expo са използвани именно двете технологии. За отпечатването на персонализираното име върху всяка от тях е използвана MGI Meteor DP8700 XI. Събитието Graph Expo 2015 ще се проведе от 13 до 16 Септември в Чикаго, където ще бъдат демонстрирани и технологиите на MGI.

 

iFOILHot Foiling

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/