MGI показа цифрова система за топъл печат

1828

JETvarnish 3DMGI държи на обещанието си да предложи цифров печат с метално фолио с възможност за персонализация, благодарение на нова функция на системата си за частично лакиране.

Френският производител показа прототип на вградена възможност за топъл печат на JETvarnish на изложението Graphitec в Париж. Системата работи със същата скорост като JETvarnish и полага чрез мастиленоструйна технология слой лак, който се използва като базов лепилен слой за фолиото, което се нанася от нагрети валове.

В стандартния си режим на частично лакиране JETvarnish може да работи със скорост до 3 000 листа 700х500 в час. Маркетинг директора на компанията Kevin Abergel каза, че системата не изисква специални консумативи и работи със стандартните фолиа, които се намират на пазара.

„Това значи, че можем да правим топъл печат, което има огромен потенциал.“, добави Abergel. „Още с първите си опити получаваме добри резултати, но ще става и по-добре.“ В момента системата за топъл печат е прототип, но в MGI се надяват да е готова да излезе на пазара до изложението Print в Чикаго през Септември.

Тази седмица френският производител показа нова, по-бърза версия на JETvarnish 3D. Повишената производителност се постига чрез втори мастиленоструен модул. Той предлага лакиране с ефект на изпъкнало цифрово преге“ с двойно по-висока скорост от досегашната. Тоест триизмерно покритие с дебелина 30 микрона може да се нанася със скорост 3 150 вместо с 1575 листа в час.

jetvarnish hotfoil

Източник: mgi-fr.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.